Många mål – enkel seger för Vetlanda BK

Vetlanda BK gjorde en homogen insats när man i Sapa Arena besegrade Tillberga med klara 9-4 (4-1). Men det var inte förrän med kvarten kvar som matchen avgjordes.

Tillberga har i de två senaste matcherna besegrat topplaget Sandviken och bottenlaget Gripen.
Men mot VBK blev det tvärstopp.
Ändå var Västeråslaget med i matchen ända tills dess att kvarten återstod.
VBK ledde då visserligen med 6-4 men det var Tillberga som förde spelet mot ett backande VBK.
Men efter en patenterad hörnvariant, där Johan Löfstedt frispelade blivande tvåmålsskytten Patrik Johansson fram till 7-4, avgjordes matchen.
Andreas Lysell och Joakim Andersson spädde sedan på till 8-4 och 9-4 inför drygt 1000 åskådare.
Det var för övrigt Anderssons fjärde mål i matchen.
Vid ett av målen kopierade han Johan Löfsteds 4-1-mål i slutet av första halvlek.
De båda tog bollen långt ner på egen planhalva och åkte igenom hela Tillbergaförsvaret.
Johan Löfstedt och Joakim Andersson svarade för sex respektive fem poäng vardera och var bäst på plan.

Dålig is
Sämst på plan då?
Planen.
Den dåliga isen i Sapa Arena fördröjde matchen några minuter och i mitten av andra halvlek fick man återigen laga sprickor i isen.
Från övriga matcher märks Villa-Lidköpings första förlust då man förlorade med 1-3 hemma mot Edsbyn samt Hammarby-Sandviken som slutade 6-6.
Nästa match för VBK:s del är på söndag då man på nytt spelar hemma. Denna gång mot Kalix.
Noterbart är att VBK med sex omgångar spelade bara är en poäng från serieledning.