Ekonomi Jönköpings län Småland

MÅNGA MILJONER – Misstänke bilskojaren inlåst

Misstänkta bilskojare misstänks ha blåst privatpersoner på miljonbelopp.

Åtal har nu väckts mot två personer för bland annat ett stort antal grova bedrägerier i samband med bilaffärer. De har i sitt företag tagit emot bilar för vidareförsäljning, men de som lämnat in bilarna har inte fått några pengar, menar åklagaren.

En man som varit styrelseledamot i ett företag i Lagan åtalas för tio fall av grovt bedrägeri. I åtta av dessa är även en kvinnlig anställd i företaget åtalad för samma brott. Mannen åtalas därutöver för ett fall av bedrägeri av normalgraden samt penningtvätt.

Brottsupplägget består i att privatpersoner lämnat in sina dyrbara bilar, mestadels husbilar, till företaget för vidareförsäljning. Bilarna har sedan sålts av företaget, men de som lämnade in bilarna har inte fått betalt, enligt åklagarens gärningsbeskrivning.

Händelserna inträffade under perioden augusti-oktober 2020. Mannen har varit häktad sedan den 30 oktober och kvinnan sedan den 17 november.

– Företaget registrerades den 24 juli och nästan omedelbart därefter påbörjades bedrägerierna. Jag menar att hela affärsidén var att inte betala för de bilar man tog emot för försäljning. Jag anser också att jag har tillräckliga bevis för att mannen och kvinnan i de allra flesta fall gjort detta tillsammans och i samförstånd, säger vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström vid Åklagarkammaren i Växjö, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook