Männen kröp in genom fönstret – därför dödade han sin fru | Höglandsnytt
Eksjö Hultsfred Toppnyheter

Männen kröp in genom fönstret – därför dödade han sin fru

Två kvinnor mördades i Mariannelundsområdet under våren och sommaren. I båda fallen står kvinnornas äkta makar inför rätta misstänkta för mord. I båda fallen påstår männen att kvinnorna varit otrogna och velat skiljas. I båda fallen handlar det om familjer som kommit som flyktingar från Mellanöstern till Sverige. I båda fallen lämnas parets barn utan en förälder och med en andra inte osannolikt dömd till livstids fängelse.

I påskhelgen hittades en kvinna död, mördad, i ett skogsparti intill Silverdalen sydöst om Mariannelund.
Misstankarna föll inom kort på kvinnans make. Familjen var bosatta i Silverdalen.
LÄS MER: Försvunnen kvinna kan ha hittats mördad

Under midsommarhelgen hittades en kvinna död, mördad, på ett asylboende i Mariannelund.
Inom kort föll misstankarna på kvinnans make. Familjen var bosatt på asylboendet.
LÄS MER: Nu berättar han om mordet i Mariannelund
LÄS MER: Mord på asylboende

I det andra fallet har mannen erkänt att han dödat kvinnan. Han ströp henne inför ögonen på parets 3-åriga dotter. Mannen har berättat att han fått för sig att kvinnan hade en annan man och ville skiljas.

I fallet i Silverdalen har mannen flera gånger ändrat sin berättelse över vad som hänt men också här handlar det om att mannen fått för sig att frun varit otrogen.

I förhör med polisen har mannen berättat hur män tagit sig in genom fönstret till familjens bostad nattetid för att älska med hans fru, allt medan han själv gömde sig i en garderob och resten av familjen sov.

Åklagaren har uppbådat en rad vittnen och annan bevisning för att motsäga mannens påståenden om kvinnans liv.

Mannen har erkänt att han var på platsen när kvinnan dog och att han ska ha försökt vrida en kniv ur kvinnans händer men att följden blev att kniven skars in i kvinnans hals så att hon dog. Han har dock förnekat att han gjort sig skyldig till mord. Rättegången mot mannen pågår i Kalmar tingsrätt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook