MÄNNISKOHANDEL – Bulgarisk familjeliga sprängd av polisen | Höglandsnytt
Höglandet Småland

MÄNNISKOHANDEL – Bulgarisk familjeliga sprängd av polisen

Sju personer kommer att åtalas för misstänkt människohandel.

På fredag väcker anvarig åklagaren åtal i ett människohandelsärende i Växjö. Sju personer kommer att åtalas efter en längre tids utredning.

”Verksamheten upphörde genom polisens tillslag i början av december 2017. Gärningsmännens telefoner hade då under flera månader innan tillslaget varit avlyssnade”, säger, i ett pressmeddelande, kammaråklagare Måns Biörklund vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet som lett förundersökningen.

Polisen har dessutom bedrivit spaning mot gärningsmännen, lokaliserat flera lägerplatser och klarlagt verksamhetens omfattning och organisation. Sex av de åtalade är nära släktingar till varandra.

Tretton brottsoffer kommer att höras under rättegången, som planeras att pågå under hela hösten 2018. Förutom de sju häktade personerna åtalas en person för medhjälp till människohandel eftersom denne hjälpt gärningsmännen att inhysa brottsoffren.

Svenska och bulgariska åklagar- och polismyndigheter har samarbetat i ärendet. Eurojust i Haag har varit en viktig aktör under hela processen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook