MARDRÖM I VETLANDA – VBK förlorade mot spöklag

Hammarby spökade för VBK på lucia. Det blev förlust för Vetlanda BK på Zinkensdamm. Mardrömslaget Hammarby kunde vinna med 5-3 (2-1) sedan stockholmarna avgjort mot slutet.

Det fanns en tid då VBK-spelare fick stora skälvan bara man såg en Hammarbyspelare med ”Prisxtra” fram på hjälmen. Men det var då det. Då Hammarby bestod av flera stjärnspelare.

Man har visserligen fortfarande ett antal duktiga bandyspelare i laget, men nu ska VBK hota Bajen mera än vad man gjort tidigare. Men fortfarande har alltså VBK problem med det grönvita laget. Den här kvällen i regn och rusk vilket gjorde isen svårspelad.

VBK låg under med 2-1 i halvlek efter det att landslagsspelaren Pontus Vilen kvitterat till 1-1. Hammarby hade dock kommandot i andra halvlek också. Visserligen reducerade VBK en gång till då Patrik Johansson gjorde 3-2 efter en ny tvåmålsledning för hemmalaget. Tio minuter senare ökade dock Hammarby till 4-2 på straff.

Niklas Gälman gjorde för andra matchen i rad ett frislagsmål till 4-3, men närmare kom aldrig VBK. Hammarby avgjorde istället genom att göra 5-3 med fem minuter kvar att spela.

Nu är det matchfritt i elitserien fram till annandag jul. Då reser VBK sju mil söderut för första gången i sin elitseriehistoria och möter klara bottenlaget Åby/Tjureda i ett Smålandsderby. VBK ligger under det speluppehållet på sjunde plats.