Mariannelund firar internationell kulturfest – goda utsikter för integrationsprojekt | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Mariannelund firar internationell kulturfest – goda utsikter för integrationsprojekt

Idag lördag firas en stor internationell kulturfest i Mariannelund. Birgitta Johansson, initiativtagare till integrationssatsningen Aktivt Centrum hyser stora förhoppningar om att verksamheten kan fortsätta.

Aktivt Centrum bjuder idag lördag in till bland annat provsmakning av mat från andra länder andra aktiviteter som till exempel ansiktsmålning.
Nyligen lockades ett par hundra besökare, främst ortsbor, till en liknande kväll arrangerad av en lokal frikyrkoförsamling. Noterbart är skillnaden i uppslutning jämfört med det SÄPO-övervakade torgmötet med högerextrema Svenska motståndsrörelsen.
”Det är mycket svårt att göra Mariannelundsbor främlingsfientliga”, säger en Mariannelundsbo till Höglandsnytt om de flertal politiska möten som hållits i kölvattnet efter gruppvåldtäkten i december ifjolrättegången mot sju av de åtalade inleds i Göta Hovrätt på måndag.
Vid halvårsskiftet går nuvarande hyreskontrakt ut för Aktivt Centrum. Vem som ska bekosta hyran efter detta är oklart.
Birgitta Johansson vill inte avslöja några detaljer men berättar för Höglandsnytt att det finns goda förutsättningar för en fortsättning och att få igång studiecirklar som kan vara ledda av flyktingar.
En av tankarna bakom Aktivt Centrum är att få asylsökande att stanna kvar i bygden.
Birgitta Johansson berättar för Höglandsnytt om välutbildade personer med universitetsexamen som lätt fått jobb i Sverige eller andra länder. Personer som Mariannelund vill behålla.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Starkt jobbat, Birgitta i Mariannelund ! Fortsätt så och lycka till framtidsdags …

  2. Varför inte folkomröstningar om så triviala saker som invandring, vad är ni rädda för?

  3. Blir en smula road av uttalandet ”Det är mycket svårt att göra Mariannelundsbor främlingsfientliga”. Jag är helt övertygad om att det är sant, men jag är dessutom övertygad om att de organisationer som försöker ”göra människor till rasister” inte behöver så mycket stöd i sin strävan. I för många fall står invandrarna själva för den biten tyvärr.

    Som Tommy så förnuftigt skrev, det är hög tid för en folkomröstning i det triviala ärendet invandring. De som gillar invandringen har ju inget att frukta, de VET ju att större delen av Sveriges befolkning formligen älskar mångkultur.

    Om folk bara kunde tänka lite utanför lådan ett tag. Invandring är bra för Sverige, men den ska vara hårt styrd av arbetskraftsbehov. Gör ett försök att komma in i USA, Australien eller Canada utan att uppvisa bevis på vem du är och var du kommer ifrån.

    Det orättvisa invandringssystem vi har idag är den största anledningen till att partier som SD idag är Sveriges tredje största parti enligt den senaste mätningen. TREDJE största! Det är inte dåligt om man betänker att så många i Sverige älskar mångkultur enligt media.

Kommentarer avstängda