Ledare Nässjö Nyheter Opinion Vetlanda

Märkligt av Nässjö kommun efter Birro-utspelet – var är stödet för Forserum?

När Forserum och stora delar av Höglandet trånar efter stöd hos kommunerna väljer Nässjö kommuns informationsavdelning att ägna sig åt trams på Twitter på grund av ett uttalande av en författare.

Författaren Marcus Birro uttryckte efter en föreläsning i Huskvarna att han kände sig hotad av Nässjö som stad. Birro skrev detta på mikrobloggen Twitter och det utlöste en snar reaktion från Nässjö kommuns informationsavdelning. Man bjöd helt sonika, via ett twittermeddelande in honom på kaffe. Därefter har Birrogate spårat ur helt med en rad tramstwittrande från Nässjö kommuns sida.

Det är inte tramset i sig som är det mest iögonenfallande men det faktum att när en halvkänd författare säger något på ett socialt medium då kan kommunen agera.

När däremot ryktet för kommunens näst största ort solkas ner händer ingenting på den fronten. I Forserumsfallet fick vi istället en urusel presskonferens och märkliga, kontraproduktiva uttalanden från kommunen. Twittrandet var tyst och den kampanj för Forserum som borde satts igång existerade inte och har vi ännu inte sett skymten av.

Det krävs, som Höglandsnytt tidigare poängterat, professionalitet också på Höglandet och särskilt av dem som tänker vara kommunernas röst utåt.

Vetlanda kommun bör också tänka efter när det gäller marknadsföringen. Det är kanske läge att lägga lite av Putte-pengarna på att hjälpa Landsbroborna som fortsätter bli beskyllda för att vara rasister och inskränkta. Vetlandaledningen borde ha lärt sig vid det här laget vad Uppdrag gransknings besök för med sig.

Höglandsnytt 18e sep

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Man kan bara hoppas att väljarnas minne inte är för kort, utan använder nästa val till att välja bort de politiker som inte agerar för de egna väljarnas bästa.

  2. Verkar som hela kommunledningen blir helt handlingsförlamad när något negativt händer inom kommungränserna. Och det minsta man kan säga är att det hänt alldeles för mycket sista tiden och vissa kommunpoliker har likt strutsen trott att saker inte finns om man inte ser dom.
    Hur kan man ens ta en person som Marcus Birro på så stort allvar, det räcker väl med att påpeka att han är en av Expressens självutnämnda stjärnor i brist på ordentliga reportrar. Och ser man till vad som skrivs i kvällspressen över lag så slår man Hemmets Veckotidning med hästlängder vad det gäller skvaller och rena fabler för att sälja lösnummer. Det är bara att se tillbaka på rapporteringen om Forserum när detta fortfarande var en nyhet.

  3. Ofta ett resultat när kvoteringar, släkt och kompisar går före kompetens, vid anställningar och andra upphandlingar inom kommun och stat.

Kommentarer avstängda