Jönköpings län Nyheter

Massiv polisinsats ska stoppa våld på 1a maj

Inför högerextrema demonstrationer i Jönköping imorgon 1a maj och vänsterextrema motdemonstrationer förbereder sig nu polisen för att stoppa våldsamheter.

Högerextrema svenskarnas parti tänker 1amajdemonstrera i Jönköping. Ett antal motdemonstranter från yttersta vänsterkanten väntas också till staden. Sannolikheten för våldsamheter är stor.
Butiksägare i Jönköping är rädda för stenkastning och polisen har begärt hjälp från Malmö, Göteborg och Stockholm. Dessa specialstyrkor har nu intagit polishuset i Jönköping i väntan på 1a majdemonstrationerna. En särskild s k kommendering har tillsatts för att stävja oroligheterna.
”Med vår lokalkännedom kombinerad med storstadslänens erfarenhet är vi väl förberedda”, säger Lennart Leijon, biträdande kommenderingschef, i ett pressmeddelande.
Storstadspoliserna har utbildat sig i en taktik för stora folksamlingar.
”Det kommer att märkas att det är en annorlunda första maj. Det kommer vara fler poliser och polisfordon synliga i centrala Jönköping. Vi kommer även ha polishästar på plats, säger Ewa-Gun Westford, specialinkallad pressansvarig för kommenderingen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det bästa ni Jönköpingsbor kan göra är att filma så mycket ni kan så att det blir lättare att identifiera dom som står för skadorna på eran fina stad. Filma inte bara under demonstrationen utan gärna hela dagen då dom kommer att förbereda sig säkert utan masker.

  2. Av tidigare händelser, så är erfarenheten att polisen inte vågar ingripa mot våldsvänstern, utan kommer endast stå och titta på när det kastas flaskor, sten och bomber. Men uppmaningen ovan att Jönköpingsbor ska dokumentera så mycket som möjligt av händelserna instämmer jag i. Dokumenterat våld sätter åtminstone en viss press på polisen att korrigera sina misstag, och identifiera våldsmännen.
    I Malmö misshandlades en vanlig åskådare, och när personen försökte anmäla händelsen på plats, beordade polisen honom istället att lämna platsen. Det var inte först sedan en video av misshandeln dök upp på youtube som polisen motvilligt tog tag i brottet. Så man ska inte ha några illusioner att polisen ska göra det rätta, när det gäller kontroversiella demonstrationer.

Kommentarer avstängda