Jönköping

Måste tömmas på blod efter misslyckade operationen

En blödning efter operationen ledde till nervskador som läkarna inte upptäckte förrän efter flera dagar. Nu kommer anmälan. Patienten lider fortfarande och det är inte säkert att den blir bra.

Nervskada på grund av blödning efter operation av höftled uppmärksammades först efter fyra dagar. Region Jönköpings län anmäler nu händelsen för prövning enligt lex Maria.

Personal på Ryhov har utrett händelsen, vidtagit åtgärder och lämnar ärendet för granskning hos Inspektionen för vård och omsorg.

Anmälan gäller en patient som i mars 2017 genomgick höftprotesoperation. Efter operationen blev det en blödning i operationsområdet som tryckte på och påverkade ischiasnerven. Att nerven var påverkad av blödningen uppmärksammades inte förrän efter fyra dagar. Patienten opererades på nytt och blodutgjutningen tömdes.

”Två månader efter operationen har patienten fortfarande problem med svaghet i muskler och nedsatt känsel i det opererade benet. Prognosen är osäker”, säger Axel Ros, chefläkare och ansvarig för lex Maria, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook