Debatt Växjö

Mauerfall 25 – ”Sverige behöver en sanningskommission”


[adrotate banner=”27″]
Idag söndag firar Tyskland och världen stort att det är 25 år sedan folket rev ner Berlinmuren. Växjös kommunalråd Bo Frank (m) menar att firande inte räcker och att Sverige och svenska vänstern fortfarande behöver göra upp med sitt förflutna.

”Sverige skulle behöva en sanningskommission som ställde alla dessa rösdskinn, medlöpare och pultroner vid skampålen”, säger Bo Frank i ett blogginlägg.
”Alla läromedel framställde planhushållning som lika effektiv som marknadsekonomin när det gällde att fördela välstånd. Unga som läser detta tror att jag hittar på. Men så var det. Idag är det 25 år sedan Berlinmuren öppnades. Innan dess åkte sossar, kommunister och näringslivstoppar dit i parti och minut. Att näringslivet må jaga profit ligger i sakens natur. Men alla dessa politiker? Och varför har vi inte fått läsa namnen på alla angivarna i Sverige? Som jobbade för Stasi. Och hela vänstern har klarat sig undan denna hemska hantering. Inklusive sossar. Hela vänsterbyket var full upptagen med att vara lydiga redskap i ryssarnas propaganda mot militärjuntor i Sydamerika! Förtrycket i närområdet och ockupationen av de baltiska länderna var inte ens nåt man diskuterade. Sten Andersson, Pierre Schori och andra såg Estland, Lettland och Litauen som naturliga delar av Sovjetunionen”, fortsätter Bo Frank.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook