Debatt Eksjö Opinion

Med anledning av att Bernhard Issal hoppat av som Centerpolitiker

”Det är väl känt att det varit Issals skarpa intellekt som legat honom i fatet. I centern som Bernhard Issal troget jobbat för har han blivit utsatt för förtal och motarbetats på många plan inte minst av kretsledningen och kommunalrådet Lennart Bogren.”

[adrotate banner=”6″]

När klokheten kom till staden var dumheten redan där.

Bernhard Issal har lämnat Eksjöpolitiken . Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Inte minst ett intellektuellt vakum. Hans starka personlighet i kombination med ett skarpt intellekt har gjort att den politska beslutsordningen förts frammåt. Politiska beslut har vunnit mark och det har därmed blivit ett folkligt inflytande i Eksjöpolitiken Detta säger Lars-Håkan Halldin, en av många som lämnat centern.

Bernhard har med sitt handikapp synskadad visat att de som har detta handikapp fungerar väl som anställda och som förtroendemän. Jag brukar säga den bokstav i de kommunala handlingarna som Bernhard inte behärskade den fanns inte.

På Bernhards meritlista står att han även genomfört en sanering av kostnadsmassan på den sociala sektorn och nu inte minst organiserat upp skolsektorn på ett mycket föredömligt sätt. Bernhard har vågat sätta ned foten när rödpennan gått och andra sektorer velat lugga kommunens skolor på pengar. Kunskapslyften över hela skolsektorn i Eksjö bär hans signum. Mot tjänstemännen i kommunen och skolsektorn har Bernhard på gott officersmanér sagt jag tar befälet.

Eksjö Garnison är en överlevnadsfråga för Eksjö. Vad få vet är att Issal som gammal Öv och chef för försvarstabens peronalavdelning, militärattache mm har en kontaktyta in i det militärpolitiska komplexet som ingen i Eksjö har. Han kan lyfta telefonen i det tysta, ringa vem han vill från ÖB till minstrar, alla lyssnar på hans sakkunskap. Den rösten har idag försvunnit och nu är det politiker som varit pacifister mm som skall föra kommunens talan.

I Centern som Bernhard troget jobbat för har han blivit utsatt för förtal och motarbetats på många plan inte minst av kretsledningen och kommunalrådet Lennart Bogren. Bogren såg personligen till att manövrera bort Issal från skolan som ordförande i BU och nu har han tagit initiativet ta bort honom från Nifsarp. Med den skolans nya organisation hade Issal väl behövts där.

Det är väl känt att det varit Issals skarpa intellekt som legat honom i fatet ingen i centergruppen har kunnat mäta sig med honom. Den pågående Lööfiseringen innebär att centern tappar intellektuell mark. Det kommer nu bli än mer tjänstemannastyrt i Eksjö då centergruppen tappat intellektuell mark. Det som oroar är att landsbygdsfrågorna nu får stryka på foten

Jag känner idag att tiden är moget för ett landsbygdsparti som har politisk spänst och båda fötterna i myllan. När generationsskiftet genomförts i centerpartiet i Eksjö och annorstädes då har landsbygden tappat sin sista politiska livline. Jag säger Landsbygdcentern är död leve ett landsbygdsparti.

Lars-Håkan Halldin

[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. intressant- tvivels utan – de synpunkter som Lars-Hålan Halldin för till torgs !

Kommentarer avstängda