Nässjö

Mer än 200 somaliska ungdomar till Nässjö kommun


[adrotate banner=”28″]
Alexander Lowejko på Nässjö kommuns integrationsenhet vill nu starta ett projekt för integration av somaliska ungdomar. Han uppskattar att mer än 200 somaliska ungdomar flyttat till sina föräldrar i Nässjö det senaste året.

Alexander Lowejko anser att ett integrationsprojekt är av yttersta vikt.
”Den somaliska gruppen är väldigt ovan vid vårt svenska system och sätt att erbjuda aktiviteter och engagera ungdomar. Även om ungdomarna själva ofta är aktiva så tillåter ofta föräldrarna inte att man träffar för många svenskar”, skriver Alexander Lowejko i sin projektansökan.
Förbuden från föräldrarna gäller framförallt flickor och priset för de som testar gränserna är utfrysning, beskriver Alexander Lowejko.
Hittills har mycket arbeta med aktiviteter för integration skett ideellt och nu vill Alexander Lowejko se att Nässjö kommun ordnar pengar till att anställa två ledare för en somalisk ungdomsförening under två år. Pengar borde finnas i den schablonersättning som kommunen får från Migrationsverket för integrationsarbete, anser Alexander Lowejko.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Jag rekommenderar alla att läsa boken ”Nomad” skriven av en otroligt stark somalisk kvinna, Ayaan Hirsi Ali. När man gjort det så förstår man varför föräldrarna gör så här och det kommer inte att hjälpa hur mycket personal och pengar kommunen än satsar!

  2. precis som det inte är själv klart för svenska föräldrar att släppa ut sina barn till invandrare dominerade platsar är det inte heller själv klart för somaliska föräldrar. men allt detta beror på okunskap om varandra och fördomar så om vi ska komma närmare varandra och leva tillsammans , måste viljan komma från föräldrarna. barn och ungdomar är de som kommer fortsätta bilda sverige efter oss oavsett hur vi än ställer oss i mot. Hjälpa inavarare föräldrar med att öka deras kunskap om det nya landet med extra kräfter.

  3. Jag kan tänka mig att många av de somaliska föräldrarna är oroliga för vad deras barn kommer i kontakt med i det nya landet. Skulle du låta din tonåriga dotter gå till ungdomscafeet eller moskén om du blev tvungen att flytta till somalia?

    Och gunnar gadderyd Nässjö kommun får pengar från migrationsverket som täcker anhöriginvandringen. Alla nybosatta både barn och anhöriga vuxna får en shcablonersättning som ska täcka språkundervisning och integrationsarbete. Det du skriver är påhittade SD lögner.

Kommentarer avstängda