Ekonomi Vetlanda

”Mer korv åt folket” – Vetlandaföretagare blev hur glad som helst

Ledningen för Vetlandabaserade köttförädlaren Stensåkra charkuteri AB fick under fredagen ta emot utmärkelsen Årets Företagare Jönköpings län 2016 vid en ceremoni i Jönköping med bl a vik landshövdingen Annelie Wirtén som prisutdelare.
UPPDATERAD: 0825, 1154

Juryns motivering:
Genom entusiasm och värnande om teamet har Årets Företagare byggt upp ett starkt varumärke och ett växande företag. Där miljötänk, trendspaning och sunt förnuft får råda. Med sin framtidstro på eget koncept och egna recept, både till fritid, vardag och fest, bidrar de även till fina öppna landskap.
”Vilken ära, vilket pris! Vi är glada och stolta! Mer korv åt folket!”, kommenterar bolagsledningen på facebook efter utmärkelsen.

Priset gick till Birgitta och Anders Starck som driver Stensåkra men på plats för att ta emot priset var Ann Funke och Rikard Prim ekonomi- och säljansvariga. Paret Starck var istället i Italien för att provsmaka korv till kommande säsong.

Stensåkra Charkuteri AB har 19 anställda och omsatte enligt senaste bokslutet 30,1 miljoner kr. Vinsten blev en knapp halv miljon kr efter finansnetto och efter att ha betalt ut 5,6 miljoner kr i löner till de anställda. Bolaget grundades för tio år sedan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook