#Metoo måste bli en väckarklocka för industrin | Höglandsnytt
Höglandet Nyheter

#Metoo måste bli en väckarklocka för industrin

59 procent av unga kvinnor och 34 procent av samtliga kvinnor bland IF Metalls medlemmar uppger att de blivit utsatta för handlingar som kan beskrivas som sexuella trakasserier på sina arbetsplatser under det senaste året. Det visar en ny undersökning från IF Metall.

– Låt #metoo bli en väckarklocka för alla oss som tror på jämställdheten. Alla har vi en hemläxa att göra. På arbetsplatserna, i privatlivet och inom facket. Kvinnor ska aldrig behöva utsättas för sexuella trakasserier och andra kränkningar i sin vardag, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson i ett pressmeddelande.

IF Metall har med hjälp av Novus undersökt vad medlemmarna har att säga om sina erfarenheter av sexuella trakasserier i privatlivet, på arbetsplatsen och inom facket.

1 708 personer har svarat på enkäten.

Därför kallar IF Metall arbetsgivarna i Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna och IKEM till ett möte där frågan lyfts.

– Så här kan vi inte ha det. Vi menar att samtliga företag måste ha både en policy och ett aktivt arbete mot sexuella trakasserier och en ovälkommen jargong. Alla, oavsett ålder eller kön, måste känna sig trygga och välkomna till jobb inom industrin. Det är trots allt år 2017, säger Marie Nilsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook