MIF åter i tvåan efter 1-1 mot Kållered

Myresjö IF är tillbaka i tvåan. Det stod klart efter att man klarat oavgjort borta mot Kållered. Det blev stor fest bland alla tillresta MIF-supportrar (och de var faktiskt riktigt många!) när slutsignalen hade gått.

Myresjö IF hade ett gyllene läge inför den avgörande returen mot Kållered i kvalet till division 2. Efter 0-0 på Myrvalla räckte det med oavgjort resultat för att ta sig vidare.

MIF styrde också spelet större delen av matchen i lördagens match. Därför var det både ologiskt och orättvist när hemmalaget tog ledningen på hörna efter drygt 20 minuters spel. Myresjö skapade visserligen ett par halvchanser men resultatet stod sig i halvtid.

Trots fortsatt Muresjö-dominans kunde Kållered hålla undan i anra halvlek – till den 73e minuten. Glenn Lennartsson slog frisparken och Christian Nodelijk nickskarvade bollen i mål. 1-1-målet innebar dessutom att det var Myresjö som tog klivet upp, tack vare fler mål på bortaplan.

Kållered – som dessutom fick två spelare utvisade i slutet – var heller aldrig nära att hota avancemanget.

Myresjö tog sig därmed tillbaka till tvåan efter bara en säsong i division 3.