Eksjö Höglandet Nyheter

Migrationsverkets ”hjärtan har frusit till is” – Höglandsbor kämpar för 2-årig flicka

Efter beskedet om att 2-åriga flickan Hadille ska utvisas från sina fosterföräldrar i Sverige har nu Höglandsbor reagerat. Eksjöbon Mats Danielsson (känd som Etikettdoktorn) har startat en kampanjgrupp på Facebook för den 2-åriga flickan.

”Jag blir vansinnig på sånt här”, kommenterar Mats Danielsson och anser att Sverige borde som Norge göra FNs barnkonvention till lag.
Till gruppen ”Låt Hadille stanna” har många Höglandsbor anslutit sig och ilskan mot de svenska myndigheterna är stor. Man menar att Migrationsverkets handläggare är ”avtrubbade och omänskliga”, att ”deras hjärtan frusit till is”, att beslutet är ”fullständigt absurt” o s v.
Också en namninsamling på nätet har startats för Hadille.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Svensk invandringspolitik: kasta ut dom barn som behöver vår hjälp, ta emot en kriminellt belastad 25åring och låtsas att han är 17 så han kan få en massa bidrag så han slipper anstränga sitt utländska huvud.

 2. Jag blir en smula irriterad på sådana här inlägg. Handläggare på Migrationsverket är inte avtrubbade och omänskliga eller har is i hjärtat. Det finns en lagstiftning i Sverige runt invandring, och den gäller.
  Se det som att det står 90 på hastighetsskylten. Får man köra i 110 då? Svaret är nej.
  Att kasta skit på tjänstemän som bara gör sitt jobb är taskigt, kasta skit på politiker som stiftar felaktiga lagar istället.

 3. Det finns något som heter civilkurage. Det innebär bland annat att våga göra det som är moraliskt rätt även om lagen säger något annat. Om omständigheterna är sådana att man för att rädda liv måste köra fortare än 110 så får man göra det. På samma sätt kan även en tjänsteman agera om han inser att ett agerande enligt lagstiftningen kan innebära ett allvarligt trauma för ett litet barn. Migrationsverkets handläggare har vid ett flertal uppmärksammade (och säkert i många fler ICKE uppmärksammade) fall visat på antingen omänsklighet eller ren feghet om man inte vågat handla så som moral, medmänsklighet och sunt förnuft kräver – även om lagen säger något annat.

 4. En tjänsteman på Migrationsverket som skulle godkänna ett permanent uppehållstillstånd utan att det är lagligt begår tjänstefel med uppsägning som följd. Tjänstemännen kan inte göra ett dugg mer än att följa gällande lagstiftning, oavsett resultat.
  Att det sedan får ses som moraliskt tvivelaktigt att skicka ut en tvåårig flicka är en helt annan diskussion.

  1. Tjänstemannen är alltså mer mån om att inte riskera sitt eget jobb än om att säkra en en liten flickas trygghet och framtid – och kanske till och med liv. Det är exakt det jag menar med feghet.

Kommentarer avstängda