Nyheter Vetlanda

Migrationsverkschefen: ”asylsökande begår brott”

Också asylsökande begår brott, medger Migrationsverkets Jönköpingschef på informationsmötet i Landsbro men hon vill inte hålla med om att brottsligheten ökar där Migrationsverket öppnar asylboenden.

En välkänd nationalist ställde frågan på måndagskvällens asylinfomöte i Landsbro om huruvida Migrationsverket tar ansvar för den brottslighet som följer efter en etablering av asylboende på en ort. Han grundade sin uppfattning på erfarenheter från andra mindre orter i norra Småland, bland annat nämndes gruppvåldtäkten i Mariannelund och stölder i allmänhet.
Migrationsverkets enhetschef Liselotte Ingesson-Politis ville inte hålla med i den beskrivningen och menade att det inte finns något samband mellan brottslighet och Migrationsverkets verksamhet på en ort.
”[Grupp]våldtäkten var en extrem händelse”, säger Liselotte Ingesson-Politis men medger att det förekommer brott bland asylsökande:
”Även asylsökande begår brott precis som alla andra”.

När dessa mer kritiska frågor dök upp på mötet i Landsbro valde mötesansvariga att börja avrunda mötet, något som väckte beska kommentarer bland Landsbroborna längre bak i den överfulla lokalen.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

21 Comments

  1. Skribent

   Höglandsnytt lägger ingen som helst värdering i begreppet ”välkänd nationalist”.

 1. Efter det att jag läst referatet från informationsträffen i Landsbro vill jag ge följande kommentar.

  Jag ledde själva frågestunden och avslutade den när frågorna från Landsbroborna tog slut och ingen protesterade mot det efter vad jag kunde höra och se.

  Ingemar Sturesson

 2. Att det muttrades bland publiken är ett tveklöst faktum, dock förståeligt att det kanske inte hördes längst fram där en kärvänligheten mellan Hr Sturesson och Migrationsverkets personal dominerade.

 3. Sturesson kallade ”nationalistens” frågor för agitation. Visst reser ”nationalisten” runt i trakterna på såna här möten men frågorna var ingen agitation. Sen kan man ju alltid fundera hur det kommer sig att ”nationalisten” har så många möten att resa runt till. Migrationsverket borde kanske tänka efter vad de håller på med

 4. De frågorna vi nationalister ställde var ingen agitation som Sturesson kallade det, vi ställde raka, enkla kritiska frågor baserade på fakta, att dessa asylboenden blir tillhåll för brottslighet, inte minst stöld. Då valde han att stänga ner mötet ca en halvtimma före utsatt tid pga att det blev svettigt när rungande applåder hördes efter varje fråga. I ren odemokratisk anda kommer migrationsverket med styrande politiker att fortsätta tvinga på oss svenskar asylboende efter asylboende. Det var flera som kom fram efter mötet och berömde oss för att vi frågade det alla ville ha svar på.

 5. Det är verkligen tråkigt att jag inte kunde närvara vid mötet pga sjukhusvistelse. Dock har jag förstått av mina grannar att det inte var lönt att öppna munnen då en del av de personer som anordnat mötet(kyrkan) tystade ner och avbröt så fort frågorna eller påståenden inte passade dem. Att migrationsverket inte kommer med något matnyttigt var väl inte att vänta, de sätter ju i system att agera utan att informera för att komma undan protester. Efter den information som enhetschefen på migrationsverket kom med så kan man som granne inte vända sig till någon annan än polisen när det händer något. Så i dag kommer den första polisanmälan trilla in(om ingen annan redan gjort det), då det är ett orosmoment för att inte tala om kränkande när asylboende använder MIN trädgård utan förbehåll. Vad händer den dagen de befinner sig på MIN tomt och blir hundbitna?? Jo i detta härliga land får jag antagligen betala böter. Man kan även undra vem som ska betala min lilla flickas leksaker som söndertrampade låg kvar i hennes sandlåda? Svar: I förlängningen jag, IGEN, med tanke på att det i det fall ersättning utbetalas så är det från skattebetalarnas insats det tas. Jag är väldigt glad över de som vågade öppna munnen och stå på sig, det är trots allt bara se sig omkring i andra orter där migrationsverket agerat likadant som i Landsbro, otrygghet, ökade stölder och våld, droger. Jag tycker det vore på sin plats att Sverigedemokraterna skickar en stor fruktkorg till Liselott på migrationsverket, trots allt är deras beteende ett helt suveränt sätt att ragga röster åt SD. Jag känner att jag gjort vad jag kunnat i denna fråga, jagat på både kommun och migrationsverket dock utan resultat. Hoppas att kontakten med Svt kommer ge en negativ syn på det sättet som migrationsverket har. Att människor inte ska få säga sin åsikt utan att få en stämpel på sig gör att det pratas desto mer på gator och i husen, rent förkastligt av kyrkan att inte respektera alla människors åsikter, vi är väl ändå alla lika inför gud? Eller är det någon slags omvänd rasism så vi som inte kommer från annat land bara ska foga oss och vara tysta? Jag lämnar härmed Landsbro med mina barn då det känns som en omöjlighet att stanna där jag bor. Att Tommy Bohman själv inte skulle vilja att hans 5 åriga barnbarn bodde i mitt hus och lekte i min trädgård (jag frågade honom och vittne finns)är väl ett talande exempel på att man inser problemet även inom kommunen, men de är tandlösa. Stor eloge till Simon och hans sällskap, jag bara undrar, fick kyrkan applåder? Kyllenbeck? Migrationsverket? Inte?? Nej, det behöver väl inte kommenteras vidare då…Tack och hej för den här tiden Landsbro!!

  1. Vad är skillnaden på ”simon och hans gängs” agerande och rasism?

   Är judeförtrycket redan glömt?

   1. För det första är vi inget ”gäng”. Och vad menar du med agerandet på mötet som var så rasistiskt? Vi ställde två frågor och påpekade att vartenda asylboende som de öppnat här i Småland har blivit tillhåll för kriminalitet i form av stölder, slagsmål, narkotika och våldtäkter.

    Och varför börjar du prata om judeförtryck? Det är ju bara absurt att du drar upp antisemitismen från 30-40 – talet.

 6. ”Gäng”?? Jag lägger inte mitt tycke i vad personerna som närvarade vid mötet har för ideologier, jag tycker det är starkt att stå upp för sina åsikter. I detta fallet delar jag dessa vilket inte per automatik gör att jag delar mer än så. Rasism kan finnas på många olika sätt och det förnekar jag inte, men jag står fast vid att min fastighet ska INTE användas av mina grannar utan min tillåtelse. Jag står även fast vid mina åsikter om att lägga ett asylboende här och dessa åsikter grundar sig på erfarenheter, inget annat. Till sist: det är ju trots allt så att till och med mina hundar vet vilken tomt de ska hålla sig på, och de tar heller inte sönder andras egendom. Ta det som du vill, jag har sagt mitt nu.

  1. Summa summarum av ditt inlägg:

   Du vill inte att invadrarna ska finnas i landsbro
   Du tycker att dina hundar är smartare än invandrare
   Du tycker det är starkt att så upp för rasistiska åsikter

   På vilket sätt är inte detta rasism?
   ” jag är inte rasist, men jag vill aldrig ha med en invandrare att göra” – du hör ju själv hur det låter.

   Att dom sedan är på din tomt är FEL, och då får du meddela polisen eller migrationsverket det.

 7. Det är lite ironiskt att Sverigedemokraterna använder brottsligheten som ett argument för vi inte ska ta emot invandrare.

  Enligt en debattartikell på expressen.se(som nog anses lite mer seriös än nationalisterna egna tidining) så var 23 % av de ledanade sverigedemokraterna dömda för något allvarligare brott(alltså inte fortkörning eller dylikt) under perioden 1988-1998. Flertalet av brotten var kvinnomisshandel.

  Men så länge man är svensk så är kvinnomisshandel okej?

  1. Stor komik att ta en debattartikel på Expressen som sanningskälla. Expressen kan i hård konkurrens vara en av Sveriges mest vinklade tidning. Chefredaktör Thomas Mattsson har bla deklarerat att fakta kan vara rasistisk, och ska inte publiceras.
   Då du tydligen har en naiv inställning till media, rekommenderas att du börjar följa ovan nämnda chefredaktörs blogg, i sina inlägg avslöjar han omedvetet sin inställning till journalistik, som garanterat inte delas av allmänheten.

 8. Men vad är det för exploderande brottslighet ni talar om egentligen? Var är era belägg? Och varför skulle personer från andra länder vara mer benäga att begå brott än andra? Om det är något som forskningen visar så är det ju att klasstillhörighet/socialgrupp är starkt korrellerat med brottslighet, så ”ni” (de ”lokala” nationalisterna”) borde kanske börja bekämpa klassklyftor istället för att hålla på och tramsa om invandrare hit och asylsökande dit. Om ni nu är så intresserade av att stävja brottslighet, nej just det! Ni är bara opportunister som vill försöka klämma åt invandrare när helst ni kan, ni är ju faktiskt inte intresserade av att lösa grundproblematiken, jag glömde det :)

  1. Du har alltså missat den ökande brottsligheten efter att migrationsverket öppnat upp sina lokaler. Du får nog ta och börja ”googla” runt lite. Att det handlar om klass är skitsnack, min far var arbetslös i flera år men han gick inte ut och begick massa brott. Att invandrare är mer benägna att begå brott har det forskats i men det är något ni kommunister väljer att ignorera. Ditt inlägg visar bara på er (vänsterns) otroligt verklighetsfrånvända världsbild. Var nu en snäll gosse och läs på lite.

  2. Ger inte mycket för din ”forskning”, då statistik visar en annan sida. I Sverige har man slutat med att föra statistik baserad på etnicitet, då den visade fel resultat.
   Men i Norge förs det fortfarande sådan här statistik. Den visar att inom vissa invandrargrupper som Irakier och Somalier, så är ungefär 25% inblandade i brottslighet. Medan inom andra flyktinggrupper, huvudsakligen från asien, så är brottsligheten mindre än hos etniska Norrmän.
   Detta visar med tydlighet att kulturell bakgrund kan ha betydligt större påverkan än klasstillhörighet/socialgrupp som du vill hävda.
   Detta är fakta som inte faller väl ut hos etablissemanget. Per Gudmundson på Svenska Dagbladet redovisade ovanstående fakta, och ställde frågan om det inte var dags att se sanningen i vitögat, och börja diskutera de problem som invandringen onekligen medför. Han hotades och smutskastades inte av våldsvänstern, utan av sina egna journalistkolleger från bla Expressen Aftonbladet och TV4, som ansåg att fakta som dessa inte skulle komma till allmänhetens kännedom. En chefredaktör på en mindre tidning och en riksdagskandidat polisanmäldes för mordhot mot hans familj.
   Exemplet Gudmundsen visar med tydlighet att journalister inte bara aktivt arbetar för undanhålla fakta, för att vilseföra allmänhet, utan också agerar mot de som vågar ha en avvikande åsikt.

 9. Men vi kan väl inte blunda för verkligheten????????
  Nu får vi hoppas att det kommer gå bra här i Landsbro så att vi kan vända en negativ bild till något positivt istället!

 10. ” Även asylsökande begår brott som alla andra” , så
  vi begår brott lite tillmans enligt företrädare för Migrationsverket !?

 11. Usch denna ”artikeln” och många kommentarer gör mig illamående. Vi har det så bra vår skyddade värld. Att ni har mage att DÖMA Era medmänniskor innan ni ens har träffat eller sett dem. Att gå händelserna förväg på detta sätt, ni borde skämmas!
  Låt de asylsökande känna att de är en del i vårt samhälle och låt de få skapa en relation till oss, ett leende och en hälsning.

  ”Man skiter inte där man äter”

  Det blir vad vi gör det till!

 12. Tack Xctxs jag delar helt din uppfattnig. Jag blir också spyfärdig och dessutom fly förbannad över alla dessa gravt fördomsfulla kommentarer om de asylsökande som sökt en fristad i Sverige, efter kanske åratal av fasansfulla upplevelser i skuggan av krig och annat obeskrivligt elände.

 13. Jag känner verkligen med de flesta Landsbro-bor som ställer sig negativa till att göra det fina lilla samhället denna otjänst. Det kommer bli ni som bor i samhället som både får betala och städa för asylboende-etableringen, för man behöver ju som någon ovan redan skrivit inte googla särsilkt länge innan man vet vad som kommer…..

Kommentarer avstängda