Jönköpings län Nyheter

Militären försöker sätta dit radioreporter

Försvarsmakten polisanmäler en reporter vid Radio Jönköping för olaga intrång. Reportern befann sig i höstas på militärt område för reportage om militärens planer på att utöka skjutningarna i Vättern, något som väckt skarpa protester hos befolkningen.

Reportern Alexandra Svedberg nekar till brott, hon hade inget brottsligt uppsåt och det fanns inga förbudsskyltar på området Brevik söder om Karlsborg i höstas. För Alexandra Svedberg är det klart varför hon polisanmälts.
”Jag tror att det beror på själva sakfrågan. De vill sätta ner foten i den här konflikten som finns mellan befolkningen och Försvarsmakten gällande skjutningarna. De gillar inte uppmärksamheten. Så tolkar jag det”, säger hon till Radio Skaraborg.

Enligt Alexandra Svedberg har flera andra personer befunnit sig på området såväl före som efter hennes besök där hon också fotograferade.
”Jag skulle inte vilja säga att det handlar om en markering. Jag vill inte heller spekulera i om det varit någon mer vid skyddsobjektet, men i det här fallet så blev det ju tydligt att ett lagbrott begåtts eftersom skyddsobjektet avbildades”, säger Informationschefen Henrik Gebhardt på F7 i Sotenäs till radio Skaraborg.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Har man tagit kort på ett skyddsobjekt eller vistats någonstans där man inte får vara, då har man ju brutit mot lagen, då får man ju ta konsekvenserna av det också, oavsett om man är Svensson eller journalist.

    Och att säga ”men andra personer var också där” som försvar är ju lika patetiskt som att försöka slippa en fortkörningsbot eftersom ”alla andra kör ju också för fort”.. Jösses..

    1. Skribent

      Som Höglandsnytt förstår det försöker reportern inte undvika konsekvenserna men nekar till brott. Och poängen med att nämna att andra varit på samma plats torde väl vara att undra varför inte också dess blivit polisanmälda.

Kommentarer avstängda