Miljonbelöning – sparkad chef på Eksjö kommun får 22 månadslöner | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Toppnyheter

Miljonbelöning – sparkad chef på Eksjö kommun får 22 månadslöner

Han skrattar hela vägen till banken där skattebetalarnas pengar finns och det är de pengarna han nu får. I 22 månader, totalt flera miljoner.

Skånske cykelhandlaren och tidigare VDn för kommunala energibolaget Eksjö Energi, Mårten Hermansson fick sparken med buller och bång i mitten av oktober.

Hermansson fick gå med omedelbar verkan efter att bolaget styrelse hållit ett sammanträde den 18e oktober. Officiellt hette det att Hermansson (som kom till bolaget ca 2009) inte utvecklat verksamheten i enlighet med styrelsens önskemål.

Vad som egentligen låg bakom uppsägningen känner en mindre krets av personer till. Klart är dock att styrelsen var mycket mån om att bli av med Hermansson så snabbt som möjligt. Ingen uppsägningstid gavs. Han fick gå på stört.

Men därmed följer också att Hermansson ersätts för uppsägningen.
Enligt uppgifter till Eksjö-Tidningen får Mårten Hermansson 22 månadslöner. Han tjänade 89 500 kr i månaden. Totalt med sociala avgifter landar kostnaden för att bli av med Hermansson på 2,6 miljoner kr. Bolagsstyrelsen ansåg uppenbarligen att det var värt pengarna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook