Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

Miljonerna rulllade iväg – Vetlanda kommun: vi har inget att skämmas för

8,4 miljoner kr. Inget att skämmas för. Tveksam. Vilseledande. Uppgifterna om Vetlanda kommuns representationskostnader vållar vilda känslor i stadshuset i Vetlanda.

Aftonbladet m fl har rapporterat om hur höga kostnaderna är för representation i kommunerna, däribland Vetlanda kommun som ska ha lagt 8,4 miljoner kr på representation, kurser och konferenser ifjol.

Många bland vanligt folk har blivit upprörda över uppgifterna om miljonrullningen men nu slår kommunledningen ifrån sig.

”Jag vill hävda att Vetlanda kommun inte har något att skämmas för när det gäller representation. Nyheten som skapat upprördhet är tveksam journalistik där man aktivt vilseleder läsarna. I en organisation med ca 2500 tillsvidareanställda och ca 500 timanställda är detta inte några konstiga nivåer. Vetlanda kommun har ingen stor representation. Vi är återhållsamma och noggranna med representation och följer upp den som en del av den interna kontrollen”, säger kommunchefen Magnus Färjhage i ett svar på Synpunkt Vetlanda.

De 8,4 miljonerna fördelas på: Extern representation 310 800 kronor, intern representation 2,4 miljoner kronor, kurs- och konferensavgifter 6,1 miljoner kronor.
Barn- och utbildningsförvaltningens utbildningar kostade 2,2 miljoner kr, vård- och omsorgsförvaltningens 1,1 miljoner kr och kommunledningsförvaltningens 1,1 miljoner kr. Chefsutbildningarna stod för hälften av kommunledningsförvaltningens kostnader.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook