Debatt

Mindre invandring – mer jobbskatteavdrag


[adrotate banner=”28″]
”I vår budget gör vi en besparing på invandringen på 118 miljarder över en fyraårsperiod. De pengarna satsar vi bland annat på: ett femte jobbskatteavdrag”, skriver Nässjöpolitikern Gunnar Gadderyd (sd) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
I vår budget gör vi en besparing på invandringen på 118 miljarder över en 4-årsperiod.
De pengarna satsar vi bland annat på: ett femte jobbskatteavdrag, ökad lärartäthet i skolan, rätt till att jobba heltid inom den offentliga sektorn, fler äldreboenden med resurser till höjd kvalitet, fler vårdplatser, ett landsbygdslyft värt namnet, stärkt rättsväsende, förslag till höjd A-kassa, stärkt sjukförsäkring, sänkt pensionärsskatt och höjd garantipension.
Därutöver en satsning på 5,5 miljarder (jämfört med regeringens 400 miljoner), för att hjälpa de mest utsatta på plats i världens flyktingläger.

Med de här satsningarna och många fler, är det bara vi Sverigedemokrater, som på allvar månar om minskande klyftor i vårt samhälle och dessutom har täckning för våra utgifter!

Gunnar Gadderyd, sverigedemokraterna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

34 Comments

 1. Det är sd´s lösning på allt sd är ett enfrågeparti endast invandring
  Sen är sd ett rasistiskt parti med sina rötter i den högerextrema rörelsen bla bss och vam

 2. Om man ska möta SDs argument får man nog komma med något bättre än enfrågeparti och VAM historia…
  Många tycker ju precis som Gunnar Gadderyd. Vad du tycker om SD är ointressant.
  5,5 miljarder i flyktinghjälp känns inte särskilt rasistiskt.

 3. Tycker att du är toppen Gunnar Garderad du är ett typexempel på hur bra våra politiker är…..
  Tänker med bakdelen och använder munnen som bakdel.
  Politiker är toppen specielt Sverigedomkraterna.

 4. Är ju allt vad sd handlar om invandring alla problem löser man med att minsta inbadring
  Och vam och bss historia är mycket viktigt i sammanghanget

  1. Hassan, Tänk så underbart, två som tänker med bakdelen och även kan skriva, ni kan garanterat bli kommunpolitiker för Sverige Demokraterna.
   Håller fullständigt med er bort med alla kreativa företagsamma invandrare inga restauranger, städföretag eller serviceföretag osv låt oss Svenskar leva på bidrag och bort med alla invandrare som skapar företag. Vem behöver restauranger, serviceföretag när man kan göra dessa sysslor själv, när jag blir gammal och inte orkar vill jag göra allt själv. Den ende jag tycker synd om är vår konung som blir av med sin hustru, men som sagt vad rensa bort alla med invandrar bakgrund så kommer vi garanterat att få bort en stor del av våra befolkning och våra Sverige Demokrater också. Politiker är toppen speciellt Sverige Demokraterna.

   1. Varför tror du att sd ska skicka ut invandrarna? Besparingen på 118 miljarder gäller dom som är tänkta att komma hit de närmsta 4 åren.

   2. Shit vart hittade du den propagandan? En artikel från 1950. Vakna upp och se att vi lever i ett demokratiskt land! Måste missat vart de står att sd ska rensa hela Sverige och hissa upp svastikan! Kan väl inte på allvar tro att det
    Är de det handlar om.

 5. SD är ju det parti som det är ok att hata, håna och smutskasta bl.a för dess historia (men Vänsterpartiets kommunist och massmördarvurmande är tydligen bortglömt och att fanor med hammaren och skäran viftas med).

  Tycker det verkar vara vettiga förslag det där. Kan nog bli SD för min del.

 6. Fattar inte att vissa människor inte ser att detta är ett problem. Handlar inte om rasism! Handlar om hur Sveriges aktuella situation och framtid ser ut. Varför kan inte alla sluta vara så trångsynta och tro att röstar man sd så kommer tredje riket skapas. Herre gud yttrandefrihet vart då? Så snabbt en sd politiker säger något så ska de svartmålas men om vänster eller Folkpartiet föreslår fri invadring, som skulle sänka detta land så är de okej! Gunnar har klart min röst i valet!

 7. Kanske inte ett tredje rike men har du ett parti som har sina rötter i nasistiska/högerextrema rörelsen som folk tydligen kan tänkas rösta på så ligger det kanse inte så långt bort

  1. Mikael: Socialdemokraterna då?

   Dom har ju också lite historia bl.a. rasbiologiska institutet, tvångs-steraliseringar och -lobotomeringar, hjälpte nazisterna.

  2. Jag håller med SD sympatisörerna ut med allt Svart ur landet……..alltså ut med alla dessa svarta tankar….
   Fast då hade tyvärr inte Gunnar ”Gadd”eryd haft några sympatisörer.
   När man läser alla dessa SD sympatisörers inlägg så märker man att det är snarstuckna (gadd), besvikna män.

   1. ”politiker är toppen” verkar ha problem med alla politiker….skulle vara kul att höra hur han tänkre lösa problemen Sverige har!

 8. Mikael, ta gärna reda på var moderaterna, centern och vänsterpartiet har sina rötter…

 9. Sd:s budget har sågats av en lång rad ekonomer, från bl.a. Svenskt näringsliv. Kalkylen på vad man tror att man ska kunna spara haltar betänkligt. Det går inte att minska invandringen på det sätt som föreslås. Och eftersom kalkylen bygger på felaktiga siffror faller också de flesta satsningar i sd:s budget. Jag ogillar tanken på att sd slår mot några av dom som har haft det allra svårast. Människor som har flytt från Syrien, där det redan befinner sig många i närområdet. Sd är ett främlingsfientligt parti, som bör ha så lite påverkan på svensk politik som möjligt.

 10. Sd:s budget har sågats av en lång rad ekonomer, från bl.a. Svenskt näringsliv. Kalkylen på vad man tror att man ska kunna spara haltar betänkligt. Det går inte att minska invandringen på det sätt som föreslås. Och eftersom kalkylen bygger på felaktiga siffror faller också de flesta satsningar i sd:s budget. Jag ogillar tanken på att sd slår mot några av dom som har haft det allra svårast. Människor som har flytt från Syrien, där det redan befinner sig många i närområdet. Tyvärr finns det flera partier av detta slag i Europa, typ nationella fronten som också vill begränsa människors rörlighet. Om detta kommer eu-valet bl.a. Att handla om, tror jag.

 11. Med sd:s budget blir det väldigt tydligt att politik handlar om prioriteringar. Det finns pengar till att satsa på välfärden och de som har det tuffast i samhället, arbetslösa och pensionärer.
  Sedan har aldrig förstått varför det är mer humant att hjälpa 1 invandrare i Sverige istället för att med samma pengar hjälpa 100 stycken i en annan del av världen . Det är en logik som går över mitt förstånd.

 12. Sd:s budget har sågats av en lång rad ekonomer som av påtryckningar från media och andra utifrån inte vågar annat.
  Det betänkliga är vilket samhälle hade vi haft i Sverige med MP;s budget. En återgång till
  fattigstugorna då MP ska vara världens samvete. EU-valet vem bryr sig ????

 13. haha sd fortsätter sin ”offer” taktik alltid när deras siffror inte går ihop är det alltid pk medias fel

 14. 1800 asylanter per vecka till Sverige. Det blir ca 100 000 på ett år. det byggdes 26.000 bostäder förra året i Sverige.
  Titta på bostadsköerna för våra unga som skall ut i arbetslivet och skaffa sig ett hem.
  Vart skall alla ta vägen? Hur långt kan stat och kommun omfördela(läs skära ned välfärden) pengar så det täcker alla kostnader?
  När det pratas om äldreomsorg, vård och skolan(=vår framtid!!), så diskuteras kronor och ören, men när det gäller invandringen till Sverige så får detta inte belysas. Då är man helt plötsligt rasist. Vad är humant i detta läget? Är vi rättvisa mot de som betalar och har betalat till detta kalas och går och jobbar varje dag?
  Vilken framtid och vilket samhälle lägger vi grund för till våra barn som skall driva detta land vidare….
  De människor som kommer till Sverige måste ju få en chans till integrering i det Svenska samhället och framför allt så måste det finnas jobb. Allt annat måste ses som orättvist mot de som kommer hit och de som redan bor här.

 15. visst 100000 Men du glömde kanske att det flyttar 20000 här ifrån men sen att 20000 är svenskar som flyttar hem som bott utomlands men det glömde du kanske med sen är visst 20000 från norra europa norge danmark finland Men det ”råkade du visst missa sen är c:a 5000 från nordamerika :Men visst det blir ju jättemånga kvar eändå eller hur? den rätta siffran är en netto invandring på 35000

 16. Det finns få saker som diskuteras så mkt som migration och invandring, speciellt under det senaste året. Så att man inte får diskutera invandring tycker inte jag korrelerar med samhällsdebatten. Bättre Integration är viktigt, synd då att sd inte vill ha ngn överhuvudtaget.

  Jag diskuterar gärna miljöpartiets budget ur olika synvinklar, då gärna med lite mer konkret kritik. Eu-valet är viktigt och jag hoppas att valdeltagandet ökar. Förhoppningsvis spiller det över på den stora valrörelsen.

  Sd:s retorik bygger i mångt och mycket på att ställa grupper mot varandra. För mig är det fullkomligt självklart att vi ska hjälpa de mest utsatta. De som omkommer i båtar i Medelhavet. Vem ger sig frivilligt ut på en sån färd, om man inte tror att man verkligen måste?

  1. Du fortsätter att använda dig av falsk retorik Rikard. Att påstå att sd inte vill ha någon invandring är lögn. Det dom vill är att minska invandringen till en nivå som ligger i linje med övriga länder i norden.
   Om du verkligen vill hjälpa de mest utsatta borde du vara för sd:s förslag att ge mer pengar till de som bor i flyktingläger istället. Att Sverige som enda land i Europa ger permanent uppehållstillstånd till Syrier och Eritrianer får tyvärr sådana konsekvenser som olyckorna med båtar i medelhavet.

   1. Olykorna sker pga ab att invandringspolitiken har blivit så mycket hårdare så att folk tvingas riskera sitt liv för att komma innanför eu´s gränser att tex kunna söka uppehålstillstånd på ambasaderna i egen land skulle stoppa dessa olyckor

    1. Det enda som kan stoppa olyckorna är att vi i högre utsträckning hjälper dom på plats. Det stora problemet nu är att Sverige som enda land i Europa lovat permanent uppehållstillstånd till Syrier och Eritrianer vilket kommer leda till enorma problem här hemma och för dom som med alla medel försöker ta sig hit.

 17. Det är konstigt att Sd alltid kan vrida och vända på saker så att det passar deras invandrarfientliga politik. det är bara att läsa deras program och höra på vad deras politiker egentligen säger och hur de själva gör och verkar så inser man att det är så. Det är solklart att Sd är ett rasistiskt parti.

  De vill hela tiden få diskussionen till vi och dem. Det gör de för att förstärka rädslan och känslan av främlingsskap och att det finns ett avstånd mellan människor. Varför då och vad vinner de med detta? jo det blir lättare att komma med ogrundad kritik och påhopp eftersom det inte rör någon enskild person utan just en grupp av människor som har sitt ursprung gemensamt men mycket annat som skiljer dem år precis som det är svenskar emellan . varje person är unik. Sd vill att vi ska vara rädda för varandra och att vi inte ska inse hur mycket de som kommer till Sverige berikar landet med. de tittar bara på kostnader och vrider och vänder statistik så att den stärker det som de vill få fram. Jag har hört så många gånger att med statistik kan man vrida och vända på så att den passar varje åsikt.
  När det gäller Gunnar Gadderyd så är det inte svårt att förstå att han inte vill ha invandring till Sverige. Det är en åsikt som han för fram hela tiden både direkt och indirekt genom sina insändare. Tycker ni som honom att vi ska bara vara ”svenskar” i det här landet? Vad räknas som svensk idag när vi pratar om första, andra, tredje fjärde osv generation invandrare. Fnns det några ”svenskar” kvar?
  Hur många av Sd företrädare har själva en invandrarbakgrund? troligen de flesta eftersom Sverige genom tiderna varit ett invandrar land. Det var under mitten av 18.00 talet som vi istället var ett utvandrarland.
  Vi borde vara glada att det finns folk som vill komma hit och bo här.

  Varför är det så viktigt för Sd att hela tiden belysa det som är negativt med invandringen men totalt bortse från det som är positivt. Om vi inte hade invandring så skulle troligen vårt samhälle inte ha haft den fantastiska utveckling som vi idag kan skörda frukterna från . Samhället hade nog troligen stannat av både i utveckling och kunnande. Ni tror väl ändå inte på fullt allvar att de som kommer hit inte berikar Sverige och tillför något. Om man ser på invandringen ur ett historiskt och samhällsutvecklings perspektiv så har Sverige fått mer tillbaka genom nya innovationer och annat som de som bosatt sig här bidragit med än vad de har ”kostat”

  1. Sverige har inte varit ett invandrarland. Det är sant att det tidigare funnits mindre invandring, av folk med specialistkunskap. Större invandring tillkom först på -60, -70 talet, detta som arbetskraftsinvandring, då det då var brist inom många yrken inom industrin.
   Den oansvariga invandringspolitiken som vi känner till idag tillkom först på -90 talet, där ribban har lagts lägre år för år.

   Nationalekonomin är ense om att en generell invandring inte är ekonomiskt positiv för ett samhälle. Diskussionen handlar inte om den är positiv, utan hur stor negativ inverkan den har på ett samhälle. Den enda invandring som ger ett positivt tillskott, är den med specialistkunskap som helt saknas eller är brist på. När Ullenhag skulle krossa ”myter” om invandring, kunde han endast som positivt exempel, ge invandringen till Japan. Som då tog emot 38 st kvotflyktingar, men tusentals specialister som under hårda krav fått arbetstillstånd. Säger en hel del om vad som krävs för att få ett ekonomiskt utbyte av invandringen.
   Ett mer närliggande exempel är Norge, som under den Socialdemokratiska regeringen, ledd av Stoltenberg, tog beslut om att aktivt minska invandringen, efter att en större rapport visat att Norsk välfärd hotades av en fortsatt hög invandring. Resultatet börjar nu synas, när det svenska mottagningssystemet svajar betänkligt, efter att man utlovat permanent uppehållstillstånd för alla från Syrien. När Sverige tar emot 2000 personer i veckan så har den norska signalen lett till att man i Norge totalt tagit emot några hundra.
   Senast för några dagar sedan varnade Assar Lindbeck för den stora ekonomiska belastningen som den oansvariga invandringspolitiken medför för det svenska samhället.
   Det kan tilläggas att även samhällsvetenskaplig forskning funnit att en hög invandring är oförenlig, med ett välfärdssamhälle. Där just olikheten framförs som ett argument, för ökad brist på villigheten för skattebetalare att bidra med de resurser som krävs, då man inte längre identifierar sig med dem som utnyttjar samhällets resurser. Detta är inte någon obskyr forskning, utan senast bekräftades av resultat från Uppsala universitet, som bidrog till framtidskommissionens rapport till regeringen. I en ovanligt utbrott av ärlighet, så efterfrågade även en ledare i Expressen, att politiker faktiskt tog ställning antingen för välfärd eller en generös invandring, då bägge var oförenliga.

 18. Apropå hans hemsida med hus till salu.
  Gunnar du är toppen !
  Utlänningarnas pengar vill du ha när du försöker sälja dina hus i obygden (du använder dig av utländska ord för att sälja dessa hus).
  Dock uppfattar jag det att du inte vill att de flyttar dit med tanke på din syn på invandrare.
  Tänk om en Somalisk familj vill köpa vad gör du då ! Då risken att någon svensk är intresserad av så udda objekt inte är stor.

Kommentarer avstängda