Höglandet

Minister avgår, körde rattfull

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadžialić (s) avgår från sin post efter att det visat sig att hon kört rattfull.

Aida Hadžialić meddelade sin avgång vid en presskonferens idag lördag förmiddag. Hon avgår efter att ha fastnat i en poliskontroll med alkohol i blodet. Hon erkände själv rattfyllan på pressträffen.
Aida Hadžialić körde bil med 0,2 promille alkohol i blodet. Aida Hadžialić bortförklarar sig med att hon druckit två glas vin på en konsert i Köpenhamn och sedan fyra timmar senare kört bil till Malmö där hon togs av polis. Aida Hadžialić menar att hon trodde att hon var nykter. Hon riskerar nu att straffas, polisen utreder fallet.
29-åriga Hadžialić blev Sveriges yngsta statsråd genom tiderna när utsågs av statsminister Löfven i oktober 2014.

– Jag förstår att många är besvikna på mig och jag är förbannad på mig själv och framförallt är jag djupt ångerfull, säger hon vid presskonferens på regeringshögkvarteret Rosenbad.
”Jag delar hennes bedömning om allvaret i situationen. Jag är ledsen över att förlora en uppskattad kollega och ett framgångsrikt statsråd” skriver statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande till TT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook