Nässjö Nyheter

Minister Ullenhag (fp) ”stör” sig på Nässjös kommunalråd

Integrationsminister Erik Ullenhag (fp) fortsätter att kritisera Nässjö kommuns politiska ledning när det gäller somaliefrågan i Forserum.  ”Jag har stört mig när ledare lokalt har bagatelliserat vad som har hänt”, säger Ullenhag till Svd.

Kommunalråd Bo Zander (s) har tidigare i en intervju med Höglandsnytt berättat vad han tycker när ministrar ger sig på Nässjö kommuns beslutsfattare och vill gärna se mer ansvarstagande från staten.

Erik Ullenhag lämnar dock en öppning för en förändring när det gäller procentuellt stora flyktingskaror som placeras på mindre orter av Forserums storlek.
”När en liten kommun, eller ort som Forserum, får ett stort antal flyktinginvandrare i förhållande till folkmängden under kort tid så behöver vi från statens sida fundera på vad som är vårt ansvar”, säger han till Svd.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Men vad vet herr Ullenhag egentligen om vad som hänt och hur verkligheten egentligen ser ut här i Forserum? Jag försvarar inte någon lokalpolitiker, men en politiker som Erik Ullenhag som gör allt för att klättra på karriärsstegen genom att rida på en missvisande mediavåg har jag ingen som helst respekt för. Han kan fortsätta roa folket genom att skriva om sina så kallade myter och försöka övertala dem att kejsaren visst har kläder på sig.

  2. Då var det vanliga mediadrevet igång, ”alla skyller på varandra”. I ett samhälle med vuxna människor bör alla ta sitt ansvar oavsett om man är boende sedan länge eller nyinflyttad. Det går inte att skapa en bra miljö med fördomar, trakaserier, hot osv. De boende i Forserum borde se sig själva i spegeln och fundera på hur de har hamnat i hela sveriges blickfång.

Kommentarer avstängda