Ministerutmaning börjar i Nässjö | Höglandsnytt
Nässjö Nyheter

Ministerutmaning börjar i Nässjö

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd har bjudits in av en lokförare att göra godståg på natten för att lära sig hur godstrafiken fungerar. Natten mellan tisdag och onsdag ska ministern följa med i ett godståg som börjar sin färd i Nässjö och slutar i Stockholm.

”Det blir ingen sömn, utan jag utgår ifrån att jag ska vara vaken eftersom det är ett arbetspass. Det är svårt att få en känsla för hur det är att arbeta som lokförare. Jag kan föreställa mig, men på det här sättet får jag se hur det är i verkliga livet”, säger Catharina Elmsäter-Svärd till Dagens Industri.
Catharina Elmsäter-Svärd börjar bli en van gäst i Nässjö. I januari besökte hon Höglandsterminalen och i april träffar hon Aktiestinsen när hans ”Rallarskola” ska invigas.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook