MIRAKLET I SAPA ARENA!

Otroligt! Vetlanda BK kommer till spel som ett helt nytt lag i kvällens hemmamatch mot Hammarby och ordnar en femte avgörande match i SN-kvartsfinalen.

Detta efter seger med 7-5 (4-1). I första halvlek kunde man tro att lagen bytt spelardräkter sedan i tisdags.

VBK kom ut med ett aggressivt försvarsspel vilket gav 1-0 redan efter 18 sekunder. Hemmalaget inledde med en tokpress vid Hammarbys avslag där följden blev att Pontus Vilen frispelade Johan Löfstedt.

Efter 21 minuter stod det 3-0 efter två mål av Patrik Johansson. Han skulle så småningom stå för hela fem poäng efter ytterligare ett mål och två målpass. Johansson utsågs också till VBK:s bäste spelare.

Det stod 4-1 i halvlek. Det fjärde VBK -målet gjorde Daniel Johansson.

Den andra halvleken blev spelmässigt sämre från VBK :s sida men man var ändå det lag som skapade de vassaste målchanserna. Som när Philip Lindqvist kon helt ren med Patrik Hedberg vid ställningen 5-2, men sköt mitt på nämnde Hedberg. Här kunde matchen varit avgjord. Istället kunde Hammarby gå ikapp till 6-5. Bland annat genom tre mål av Jesper Jonsson.

Men skyttekungen Joakim Andersson skulle inte gå mållös av isen. I 88:e minuten punkterade han den mycket rafflande och publikvänliga tillställningen. Här stod Daniel Johansson för en delikat passning till Patrik Johansson som sedan hittade Andersson.

VBK:s sjunde mål gjorde Jesper Hvornum efter en hörnvariant.

Det är en psykologisk gåta hur VBK på bara två dagar kan gå så från svart till vitt. Segern var helt rättvist inför 1650 åskådare varav i alla fall 1600 gick hemåt helnöjda. Nu möts lagen i Stockholm på söndag i en helt avgörande match. Då har VBK Philip Lennartsson disponibel igen. Men han ska ta plats också.