Missade spelarbussen – Vetlanda BK förnedrat

Det stannade vid en seger för Vetlanda BK vid helgens norrlandsturné. Efter segern mot Broberg föll VBK programenligt borta mot Sandviken. Och man föll stort.

Förlusten stannade till slut på hela 11-2 (3-0). Och det började riktigt illa. För när matchen inleddes var inte VBK inte ens kvar i bussen. Man var kvar uppe i Söderhamn…

Sandviken stötte högt uppe i plan och det löste inte VBK. Man lyckades inte spela sig ur pressen och erövrade man bollen så slarvade man bort passen genom alltför korta, slarviga sådana.

Redan innan matchen passerat tre minuter stod det 2-0 till hemmalaget. Sedan gick det drygt 30 minuter till innan nästa hemmamål föll och återigen via ett slarvigt VBK-pass.

Så dags hade annars VBK börjat spela upp sig även om man inte hade några klarare målchanser. De chanserna kom under sista fem minuterna i första halvlek men då hade inte VBK marginalerna med sig.

I andra halvlekens inledning fortsatte VBK stå upp hyfsat. Philip Lennartsson (hörna) och Daniel Johansson gjorde då målen för VBK. Problemet var bara att SAIK gjorde åtta i andra halvlek. Christoffer Edlund kom att göra hela fem mål. Bäst på planen.