Ekonomi Höglandet Nässjö Småland

MISSLYCKADES – Thimons konditoris fiasko

I tuff konkurrens blev det Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström, Urshultsbagarn, Urshult i Småland, som tog hem titeln Årets Företagare i bageribranschen, ett pris som delades ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samband med en stor branschmässa i helgen. Ett Nässjökonditori var också med i tävlingen men kom inte bland de tre främsta.

-Genom sitt medvetna och tydliga ledarskap och affärsmannaskap, tillsammans med ett bransch- och yrkeskunnande utöver det vanliga, driver de sitt företag lönsamt och framgångsrikt både idag och med sikte på framtiden, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som är initiativtagare till utmärkelsen.

På andra plats i årets tävling placerade sig Nasif Fadel, Liba Bröd, Göteborg och på tredje plats kom Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm.

Övriga finalister var Helene och Mikael Stålbom som driver Stålboms Konditori, Falkenberg och Markus Ekelund som driver Thimons Konditori i Nässjö.

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen går till en företagare i bageribranschen som genom skickligt företagande lyckats utveckla företaget både avseende ekonomiska nyckeltal, exempelvis lönsamhet, tillväxt och rörelseresultat, och faktorer som mål och visioner, marknadsföring och strategi, profilering, ledarskap och medarbetarskap.

Förstapriset består bland annat av 50 000 kronor, att använda för fortsatt utveckling av företagandet, och delades ut i samband med Sveriges Bageri & Konditorimässa den 23 september.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook