Jönköping

Misstänkt bilbomb i natt – område avspärrat

Polisen utreder misstankar om brott efter att en bil exploderat under natten till tisdagen i Jönköping. Polisen vill ha tips från allmänheten om explosionen. Polisens särskilda bombgrupp har undersökt bilen.

UPPDATERAD 0650, 0835, 1136, 1159, 1742

En bil exploderade på Trollhättegatan i den exklusiva villastadsdelen Bymarken i västra Jönköping vid 0315-tiden. När räddningstjänsten kom fram till platsen var bilen redan totalt förstörd. Vittnen hörde en explosion vilket också kan bekräftas av polisen. Explosionen var så pass kraftig att taket på bilen, en svart tysktillverkad bil i halvmiljonkronorsklassen, blåstes bort.

Polisen spärrade av ett område kring brottsplatsen intill Kortebovägen. Polisens särskilda bombgrupp från Göteborg har under förmiddagen undersökt bilen. Fallet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen har gripits misstänkt för brottet. Ingen ska ha skadats.

UPPDATERING 1740
Polisens tekniker har under dagen kunnat konstatera att explosionen var orsakad av en medveten detonation, meddelar polisen under sena eftermiddagen.

Det rör sig om någon form av sprängladdning med en relativt kraftig sprängverkan. Det är ännu inte klarlagt exakt hur explosionen gick till eller vilken form av sprängladdning som orsakade den.

Polisen har hållit förhör med ett antal personer, grannar, vittnen och bilägaren, en man i 50-årsåldern. Vad som har exploderat i bilen är ännu inte utrett.

Strax innan kl 11 var bombgruppens undersökning på platsen färdig och avspärrningarna borttagna. Polisen söker nu uppgifter från allmänheten.

Enligt uppgifter till Jönköpingsposten tillhör bilen ett stort Jönköpingsföretag.
”Vi har i varje fall ingen hotbild på oss”, säger företagets VD till JP.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook