Nyheter

Misstänkt krigsförbrytare fick asyl i Sverige – åtalas


Åtal har idag måndag väckts vid Södertörns tingsrätt mot en 28-årig man som misstänks för folkrättsbrott och synnerligen grov misshandel.

Enligt åtalet har brottet begåtts vid någon tidpunkt mellan maj och juli 2012 i Syrien. Mannen har vid tidpunkten deltagit i den väpnade konflikten på oppositionssidan i den Fria Syriska Armén och gärningen har riktats mot en företrädare för den syriska staten.

Den åtalade gärningen består, enligt åklagaren, i att mannen tillsammans med ett flertal andra utsatt en ännu okänd person för svår misshandel samtidigt som personen är fången och fastbunden.
”Omständigheterna är sådana att misshandeln bedöms ha ägt rum i samband med eller som ett led i den väpnade konflikten”, anser åklagare Henrik Söderman, vid internationella åklagarkammaren.

Anledningen till att brotten lagförs i Sverige är att 28-åringen efter brotten, i september 2013, ansökte om och fick permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Perfekt, då kan vi ta och sparka ut några fler flyktingbarn som verkligen behöver vår hjälp ur landet så vi kan ta hand om detta avskum istället. Barnen förstår säkert att detta är mycket viktigare.

  2. Jag ser det som ganska ointressant om han har fått uppehållstillstånd eller inte. Brottet är begånget i Syrien och då skall domstol i Syrien hantera brottet.

Kommentarer avstängda