Jönköpings län Nyheter

MISSTÄNKT MÖRDARE DÖDEfter att ha topsat över tusen personer fick polisen på torsdagen träff på ett DNA-prov i utredningen av mordet på en 60-årig kvinna i Ulricehamn. Den mordmisstänkte mannen som lämnat DNA-provet är avliden.

Utredningen av mordet på den 60-åriga kvinnan har pågått sedan hon hittades mördad i motionsområdet Lassalyckan i Ulricehamn den 24 oktober förra året.

Den 4 december började polisen kalla personer till förhör och dna-topsning. Polisen har även sökt upp ett stort antal personer som trots kallelse inte infunnit sig för topsning.

– Vi åkte hem till mannen i tisdags eftersom han inte dök upp trots att han var kallad. Vi topsade honom och i dag fick vi en träff på hans DNA från brottsplatsen. I utredningen finns inga uppgifter som pekar på någon ytterligare gärningsperson, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare i mordutredningen, i ett pressmeddelande.

Polisen har under dagen fått besked om att den misstänkte mannen avlidit under veckan. Polisen misstänker inget brott bakom hans dödsfall.

– Polisutredningen av mordet är ännu inte avslutad. Men med tanke på den oro som mordet väckt i Ulricehamn är DNA-träffen i mordutredningen ett viktigt trygghetsskapande besked för både anhöriga till brottsoffret och till alla i Ulricehamn, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson.

Polisens arbete fortsätter nu med ytterligare nödvändiga åtgärder för att mordutredningen ska kunna slutföras. Insatsen med topsning har däremot avbrutits direkt efter att DNA-träffen blev känd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook