Jönköping

MISSTÄNKT MÖRDARE FRISLÄPPT

Häktning hävd av mordmisstänkt i Huskvarna.

Under onsdagen hävde åklagaren häktningen av den 16-åring som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i Huskvarna natten till den 8 augusti i år.

Häktningen hävs eftersom utredningsläget nu är sådant att åklagaren bedömer att risken att 16-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt förstör utredningen är låg.

Det finns inte längre synnerliga skäl för häktning då betryggande övervakning kan ordnas genom socialtjänstens försorg, anser åklagaren.

16-åringen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har överlämnats till socialtjänsten i enlighet med det beslut om LVU som fattats sedan tidigare.

– De senaste veckornas förhör och övriga utredningsåtgärder har medfört att kollusionsfaran i det närmaste har upphört.Med hänsyn till det och naturligtvis med beaktande av hans ringa ålder så har jag hävt häktningen, säger åklagare Linda Schön i et pressmeddelande.

Beslutet om att häva häktningen innebär att åtalsfristen upphör men ärendet kommer ändå att hanteras skyndsamt med hänsyn till de inblandades ringa ålder, enligt Schön.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook