Misstänkt mördare gripen – försvaras av Vetlandaadvokat | Höglandsnytt
Jönköping Vetlanda

Misstänkt mördare gripen – försvaras av Vetlandaadvokat

Den man som sedan den 5 januari varit häktad i sin utevaro har gripits och häktats. Jönköpings tingsrätt har under fredagen häktat den 21-årige man som redan den 5 januari häktades i sin utevaro, misstänkt för mordet på Råslätt i Jönköping, den 21 december.

Åklagaren Anders Brokelind, har till tingsrätten kommit in med en anmälan att den 21-åring som varit häktad i utevaro nu gripits.

Vid häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, har tingsrätten kommit fram till att mannen ska vara fortsatt häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren fick också tillstånd att besluta om restriktioner.

Skälen för häktningen är att 21-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord och att det finns risk att mannen avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff samt att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen. För brottet mord är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och då ska häktning ske om det inte är uppenbart att skäl för det saknas.

Åtal ska vara väckt den 3 februari. Vetlandaadvokaten Uno Karlsson är förordnad som offentlig försvarare för den 21-årige mannen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook