Eksjö

Misstänkte mördaren i Mariannelund i Eksjö tingsrätt

Idag onsdag förmiddag ställs den misstänkte mördaren i Mariannelund inför häktingsförhandling i Eksjö tingsrätt

UPPDATERAD: 10:06, 10:52, 11:35
Kl 1052 häktades mannen. Tingsrätten gick helt på åklagarens linje och häktade mannen. Åtal ska vara väckt den 27e juli.
Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i söndags.

Misstänkte mördaren anländer till Eksjö tingsrätt

Tingsrättens rådman Erik Handmark ledde häktningsförhandlingarna. Han var också domare vid det senaste grova våldsdådet i Mariannelund, gruppvåldtäkten för 4,5 år sedan.

Förhandlingarna inleddes med att tolken ringdes upp och avgav tolked.

Den misstänkte mördaren satt hela tiden med huvudet så djup nedsänkt som möjligt och tittade inte upp för att möta någons blick.
Bakom den misstänkte satt två Höglandspoliser som fört honom från polishuset till tingsrätten. Efter häktningsförhandlingarna fördes den misstänkte till häktet i Jönköping.

”Det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”, säger åklagare Adam Rullman under häktningsförhandlingarna och begär också tillstånd till restriktioner.

Häktningsyrkandet medges men rubriceringen ifrågasätts, säger mannens advokat som också ifrågasätter att åklagaren anser att det finns risk för fortsatt brottslighet.
Häktningsförhandlingen hölls bakom lyckta dörrar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook