Eksjö Jönköping

Misstänkte skräckmannen i Eksjö idag – skulle bränna upp Eksjökvinna

En 52-årig man bosatt i Jönköping ställs idag onsdag inför rätta vid Eksjö tingsrätt för en flera dagar lång grym misshandel av Eksjökvinna.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom 52-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att ha utövat upprepat och utdraget våld mot brottsoffret under flera dagar”, menar åklagare Heléne Thomasson inför rättegången som inleds idag onsdag förmiddag och beräknas pågå i ett par dagar.
Den grova misshandeln ska ha begåtts under fyra dagar i mitten av september i en lägenhet på Västerlånggatan mitt i Eksjö.
52-åringen ska ha åsamkat den unga Eksjökvinnan svullnader, underhudsblödningar, sårskador, hudavskrapningar, smärta och ömhet genom att utdela upprepade slag mot hennes kropp och ansikte, slå henne med knivar och en förtöjningsfjäder, skära henne i lillfingret samt hälla lacknafta på henne och hota med att tända eld på henne.

Mannen anhölls av åklagare två veckor efter brottet och har sedan dess suttit anhållen och häktad i väntan på rättegången.
Bland bevisningen ingår vittnesförhör med poliser, socialsekreterare och ögonvittnen liksom läkarjournaler och tekniska undersökningar.

52-åringen ställs också inför rätta för att i mitten av september ha drogat sig i Jönköping och sedan kört omkring med bil i Eksjö med knark i blodet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook