Vetlanda

Mitt i stan – vill ha nakenbad i Vetlanda

En Vetlandabo vill nu gärna att kommunen gör det möjligt för nakenbad i någon sjö, och helst i centrala Vetlanda. Kommunen säger delvis ja till nakenbad.

”Vi har i Vetlanda ett otal sjöar och vattendrag lämpliga för bad. Varför inte kunna upplåta bara ett av dessa till ett av kommunen auktoriserat nakenbad och att upplåta tider förslagsvis varannan vecka i något av våra kommunala badhus för de av oss som föredrar att bada nakna”, föreslår en Vetlandabo via Synpunkt Vetlanda och menar att nakenbad skulle locka turister dels från närområdet men också från kontinenten.

”Vi har inte fått några signaler från annat håll om att det finns önskemål om ett nudistbad i Vetlanda och därför har inte frågan hanterats av kultur- och fritidsnämnden. Skulle det visa sig att det finns en stor efterfrågan får det bli en fråga för politikerna. I simhallen är det i dagsläget svårt att avsätta tid för naken inom ramen för ordinarie öppettider. Däremot finns möjlighet att hyra bassängen för den som i privat regi vill anordna nakenbad”, svarar kultur- och fritidschefen Stewe Jonsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook