Nässjö Nyheter

Mjölkattacken i Forserum var lögn – ortsborna sliter ensamma för integration och mot rasism

Den påstådda attack i Forserum där en somalisk kvinna ska ha tvingats hälla mjölk på sig var inte sann. ”Det är den information vi har om den här händelsen efter uppgifter från de som var med om det”, säger Forserums samhällsförenings vice ordförande Bo Jansson till Höglandsnytt.

Uppgifterna om mjölkattacken spreds efter ett besök av invandrarorganisationer i Forserum och fick sedan stort genomslag i media.
Den enda mjölkincident som skett ska enligt samhällsföreningens uppgifter vara ett skämt från en pojke i en skolmatsal till en flicka av somalisk etnicitet som drack mjölk.
”Ett utslag av dåligt skämtlynne”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt och berättar att när uppgifterna om mjölkattacken kom fram försökte samhällsföreningen ta reda på hur det egentligen låg till.
”Det var så mycket ryktesspridning åt bägge hållen. Det är viktigt att sanningen kommer fram”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.
Mjölkattacken fick stor spridning i media men redan från första början väcktes misstankar om att den inte var helt sann dock på helt andra grunder än vad som nu framkommit.
Bo Jansson berättar att många i Forserum chockades av det mediadrev som svepte över orten och lämnade många Forserumsbor desillusionerade. Dock inte när det gäller integrationsfrågan.
”Vi jobbar vidare i föreningslivet för att hålla styr på våra svenska ungdomar och integrera somalierna för att få bort köksbordsrasismen”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.
Han och övriga i samhällsföreningen vet nu att de måste göra jobbet själva.
”Varken rikspolitiker, media eller riksorganisationer kommer att hjälpa oss”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

22 Comments

 1. Varför blir man inte förvånad över att detta inte stämde, fy fan vad vissa medier förstorade och hittade på saker som absolut inte Somalierna tjänar på i längden!!

 2. Så nu sitter alla i Forserum och väntar på en ursäkt på ledarsidan i Expressen och Aftonbladet eftersom dom spottat Forserumsborna rakt i ansiktet med sina lögner bara för att sälja några extra tidningar. Eller är dom lika ynkliga som vanligt och gömmer sig bakom ’källor’ som dom inte kan avslöja. Om jag inte har fel så är källan Muslimska mänskliga rättighetskommitten, och det känns skönt att våra största kvällstidningar hellre lyssnar på dom än invånarna i Forserum. Sen kan även ansvariga på SVT ställa sig i kön. Samma skrot och korn i vår enda privata ’oberoende’ TV bolag som även dom körde över hela Forserum genom att förtala alla boende i samhället.

  1. Ja det är fint av mediaeliten i Sverige att inte ta reda på fakta. Undrar varför journalister i Sverige har så lågt förtroende, kan det möjligen vara för att det vinklas och ljugs i artikel efter artikel? Jag undrar hur det vore om någon endaste mediekanal i Sverige skulle våga säga lite sanningar istället, men den dagen kommer jag nog inte få se i mitt liv.

   1. Vadå ta reda på fakta? Vem i hela friden skulle köpa Excessen och Aftonblaskan om dom plötsligt skulle börja hålla sig till fakta?
    Nej glöm det och håll Dig till Höglandsnytt istället!

 3. Bra att detta kommer fram. Synd bara att flertalet tidningar som slog upp denna nyhet då det begav sig nu kommer att tiga.

 4. Att skriva om sanningen är inte lika häftigt som
  förstora upp en skandal, vinklad från det som säljer på löpsedlar.
  Var stolta ni Forserumsbor.
  Vi vet sanningen.
  En Smlänning som vet.

 5. Vem är förvånad över medias bevakning! De skriver som de vill, enbart för att sälja lösnummer.
  Vem får skiten som de sprider ut! Jo den enskilde medborgaren. Forserumsborna pekades ut som rasister. Det handlade inte om Forserum, de blev en bricka i ett spel, som spelades av spelare med olika intressen.
  Nu behövs det arbetsro i Forserum.

 6. Lögn och påhitt som vanligt när SVT, AB, Expressen drar igång. Kolla fakta Nej det inner vi inte. Dementera när det blir fel. Nej det hinner vi inte med nya lögner måste publiceras.

 7. Det var inte minst SVT som var drivande i det här spektaklet. Inte konstigt att färre och färre betalar ”TV licensen”. Nu kommer man snart tvinga medborgarna att betala för denna propagandistiska sensationsjournalistik via skattsedeln, Sverige har blivit rena rama DDR.

 8. Jag känner med Forserumsfolket. Fy f-n vilket mediadrev det var och det skulle skrivas till FN och Ask skulle avkrävas en kommission och jag minns inte allt, men det var mer. Vi får se om det når gammelmedia. Om inte så är det just bara de som läser alternativa siter som får reda på hur det låg till med mjölkhistorien.

 9. Kom ihåg det här när ni läser om andra ”rasistiska” samhällen. Den största rasismen i verkligheten är den som riktar sig emot vita icke-muslimer.

 10. Helt otroligt att inte detta uppmärksammas i riks-tv och press, här har man pekat ut ett helt samhälle som rasisternas högborg i landet, och när det sen visar sig vara bara en stor lögn påhittad av tillresta yrkeskränkta personer så tystnar det tvärt, Har dessa reportrar och journalister inget uns av heder och samvete i kroppen ? som utan minsta tillstymmelse till undersökning eller minsta bevis sätter igång något man sen inte kan vara man nog att stå för.

 11. Det gällde väl för journalisterna att mjölka ur så mycket som
  möjligt ur denna historia utan att närmare reflektera över
  sanningshalten

 12. Nej inte kommer ni Forserumsbor att få någon ursäkt från Aftonbladet och Expressen. Där är ni stämplade som rasister för tid och evighet.

 13. Svarade i slutet av augusti på en insändare i smålandstidningen där forserumsbor blev anklagade för rasism. Jag skrev följande:

  ”Trots att kommunens representanter med kommunalrådet Anders Karlsson i spetsen anser att trakasserierna mot somalierna i forserum inte behöver ha rasistiska förtecken tar du dig friheten att kalla ungdomarna för rasister.
  Det skulle vara intresant att veta vad du kallar de tre somalier som 30 juni i jordbro misshandlade, rånade och satte eld på Rudolf 18 år så han tvingades till hudtransplantation.”

  Fick givetvis inte in den och med motiveringen av redaktionschefen på smålandstidningen att jag ej kan bevisa att somalierna hade rasistiska förtecken men att forserumsborna hade tvingat en somalisk tjej att hälla mjölk över sig. (Det var då jag sa upp min prenumeration på tidningen).

  Man kan fråga sig varför media och de flesta kommunpolitiker hellre litar på representanter från muslimska mänskliga rättighetskommittén än som i det här fallet forserumsborna.

 14. ”Varken rikspolitiker, media eller riksorganisationer kommer att hjälpa oss”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.
  Nej där har ni rätt, ingen kommer hjälpa er…

 15. ”Varken rikspolitiker, media eller riksorganisationer kommer att hjälpa oss”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.

 16. Denna lögnaktiga utveckling kan ni tacka Rashid Musa och de muslimska organisationerna som kom som ett brev på posten med media hack i häl till Forserum. Denne Rashid Musa har på ett föredömligt falskt vis förvrängt vad som egentligen hände. Kom ihåg att han själv är somalier och han kan omöjligt ha missuppfattat vad hans ländsmän sagt till honom.

  Han är en studerande frilandsjournalist och låt oss inte ge honom en chans till att fortsätta sprida lögner om att alla svenskar är rasister och komma undan det.

Kommentarer avstängda