Nyheter

Moderat polismöte utan politisk förankring

Fredagens möte i Vetlanda mellan näringslivet, räddningstjänsten och länspolismästaren Håkan Sandahl saknade helt politisk förankring. Sammankallande var förste vice ordföranden i kommunstyrelsen Klas Håkansson.

”Vi hade inte fått någon information om den här träffen över huvud taget”, säger Jan Johansson (VF). ”Håkansson hade helt gått vid sidan av ett tidigare beslut att en parlamentarisk kommitté ska sköta de här frågorna. ”

Magnus Olofsgård (FP) finner Håkanssons initiativ mycket anmärkningsvärt.

”Vad var det här för möte egentligen? Gentemot oppositionen var det en ren provokation. Håkansson fortsätter att driva en alldeles egen linje utan att ta med oppositionen i samtalen – precis som i kostutredningen. Hans agerande väcker många frågor.”

Kristdemokraten Ingemar Sturesson konstaterar att man vid sammanträdet i kommunstyrelsen i början av oktober beslöt tillsätta en styrgrupp med representanter från kommunen och polisen som skulle dra upp riktlinjerna för samarbetet mellan kommunen och polisen.

”Klas Håkanssons agerande här förvånar”, konstaterar Sturesson. ”Nu förväntar jag mig att styrgruppen snarast skapas. Men inget är klart om dess sammansättning från kommunens sida, inte heller hur många som ska sitta med i den. Men jag utgår från att också oppositionen ska finnas med där.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook