Nyheter

Monsterringaren läggs in på sjukhus efter telefonsamtal

Södertörns tingsrätt har nu dömt en man till rättspsykiatrisk vård för bland annat sabotage. Brottsligheten har bestått i ett mycket stort antal obefogade telefonsamtal till både myndigheter och privatpersoner.

Den dömde mannen har ringt en stor mängd obefogade telefonsamtal till SOS Alarm, Polisens växel (114 14), Arbetsförmedlingen, en kommun och olika sjukvårdsinrättningar. Målet har även omfattat olaga förföljelse av privatpersoner genom obefogade telefonsamtal.

Tingsrätten har gått i huvudsak på åklagarens linje. Mannen döms därför för sabotage i nio fall, sex fall av olaga förföljelse och flera fall av ofredande mot olika målsägande. Han ska också betala skadestånd till flera av målsägandena.

Eftersom mannen lider av en allvarlig psykisk störning har straffet bestämts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Särskild utskrivningsprövning betyder att det är förvaltningsrätten som bestämmer när vården ska upphöra.

Mannen, som suttit häktad sedan februari 2017, ska stanna kvar i häkte i väntan på att domen vinner laga kraft (det vill säga att den inte längre kan överklagas).

Av: Redaktionen, [email protected]glandsnytt.se Gilla oss på Facebook