Jönköpings län

Mord i Gränna – en gripen

Ett misstänkt mord alternativt dråp ska ha begåtts i Gränna under natten till idag lördag. Polisen är förtegen men en bostad i Gränna spärrades av under morgonen efter att en kvinna hittats död. En man sitter anhållen misstänkt för mordet.

[adrotate banner=”28″]
Polisen larmades vid 08:35 idag lördag morgon då man fått uppgifter om ett misstänkt grovt våldsbrott.
En person togs till förhör och anhölls senare på förmiddagen. Den anhållne mannen misstänks som skyldig till mord alternativt dråp.
Polisen lät också spärra av en lägenhet i centrala Gränna och grannarna ska ha förhörts av polisen som velat ha vittnesuppgifter. Polisen genomförde också en teknisk undersökning i lägenheten.

Under natten
Efter att ha underrättat anhöriga gick polisen vid 17:15-tiden ut med att det rör sig om ett misstänkt mord alternativt dråp. Den dödade är en kvinna i medelåldern som hittades i lägenheten.
Brottet ska ha skett under natten och i samband med en fest eller sammankomst som spårade ur. Det misstänkta mordet ska ha skett någon gång mellan ca kl 02 på natten och tidigt på morgonen.
Troligtvis har bara den dödade kvinnan och den misstänkte mannen befunnit sig lägenheten vid brottstillfället men det kan finnas andra vittnen till händelserna.

Stora resurser
Endast kvinnan är brottsoffer, uppger polisen för Höglandsnytt. Polisen har avdelat stora resurser för att utreda det misstänkta brottet.
En man uppger för Aftonbladet att han befann sig i mordlägenheten under fredagskvällen tillsammans med den misstänkte mannen och kvinnan. Han ska dock ha lämnat bostaden vid 19-tiden.
”Jag är chockad”, säger mannen till Aftonbladet och berättar att den misstänkte är en god vän till honom och ”en god kille”.
Den misstänkte ska vara en man i 50-årsåldern som bodde i lägenheten i centrala Gränna. Kvinnan ska ha bott i en fastighet på samma gata och de var väl bekanta med varandra.
”Jag har en hel del teorier och han är oskyldig i alla de teorierna. Jag har varit med många gånger när hon var hos honom”, säger den misstänktes vän till Expressen.

Polisen har fortsatt sina undersökningar i Gränna under dagen och kvällen i andra bostäder.
Kvinnan ska obduceras för att orsaken till hennes död ska kunna fastställas.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook