Sävsjö

Brottsmisstankar avskrivna om misstänkt mord i Sävsjö

Höglandspolisen utreder ett misstänkt mord i Sävsjö efter att en svårt skadad man avlidit natten till idag torsdag.

UPPDATERAD 0856, 0910, 0931, 1014, 1057, 1436
Polisen fick larm vid 23-tiden och en 57-årig man hittades svårt skadad i sin bil på en parkeringsplats i ett bostadsområde på Ljungagatan i västra Sävsjö inte långt från en religiös samlingslokal. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Enligt polisen avled mannen vid 02-tiden.
Polisen ska inte ha hunnit genomföra något förhör med mannen som är hemmahörande i Sävsjö.
Uppgifter kom under morgonen i omlopp om att den döde mannen skulle vara en känd företagare som tidigare ska ha utsatts för allvarliga hot. Dessa uppgifter stämmer inte.

En förundersökning har inletts med rubriceringen mord alternativt dråp eftersom det är oklara omständigheter kring dödsfallet.
Teknisk undersökning har gjorts på platsen där mannen anträffades under natten och flera förhör har hållits med vittnen och andra.
Ingen person har frihetsberövats misstänkt för brott. Anhöriga till mannen har underrättats under natten.
Idag torsdag fortsätter polisens utredning med bl a dörrknackning i kvarteret där mannen hittades.
Enligt uppgifter från anhöriga till Smålands dagblad fanns det ingen hotbild mot den döde mannen som ska ha lämnat sin bostad på onsdagskvällen för att handla men dröjt och senare på kvällen ringt en anhörig och berättat att han var skadad.
Mannen parkerade bilen vid Ljungagatan där polisen hittade honom. Enligt SmDs uppgifter blödde mannen kraftigt från halsen och hade skador som i ansiktet som om han blivit slagen.

Polisen vill inte gå in på hur mannen var skadad eller vad som framkommit vid förhör.

UPPDATERING
"Under dagen har nattens tekniska undersökning utvärderats. Dörrknackning har ägt rum i området och förhör har hållits med ett flertal personer. Detta tillsammans med övriga omständigheter och uppgifter vi fått fram gör att vi med sannolikhet kommer att kunna avfärda brottsmisstanken", berättar polisenspresstalesman Lars Johansson vid 14 30-tiden.

Dödsorsak kommer att fastställas genom rättsmedicinsk obduktion.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook