Mordbranden med brinnande bensin – Vetlandabo överklagar till Högsta domstolen | Höglandsnytt
Eksjö Jönköping Nässjö Toppnyheter Vetlanda

Mordbranden med brinnande bensin – Vetlandabo överklagar till Högsta domstolen

Vetlandapojken som friats av Eksjö tingsrätt men dömts av Göta hovrätt för ett brandattentat på ett behandlingshem i Bodafors tidigare i år överklagar nu hovrättsdomen till Högsta domstolen.

Eksjö Tingsrätt
En pojke från Vetlanda frikändes i juni från mordbranden på ett behandlingshem i Bodafors i februari i år enligt en dom från Eksjö tingsrätt. Göta hovrätt i Jönköping dömde Vetlandapojken till till sluten ungdomsvård i nio månader och därtill 20000 kr i skadestånd.
Vetlandapojken som fortsatt att hävda sin oskuld väljer nu att försöka få prövning av fallet hos HD. Pojken yrkar på att åtalet ogillas eller att han åtminstone döms endast för skadegörelse och därmed får ett lindrigare straff.

LÄS MER:
Den 17-årige pojken greps direkt efter branddådet och satt anhållen i flera dagar hos Höglandspolisen.
17-åringen som är bosatt på ett behandlingshem ska ha kastat in ett brinnande föremål genom fönstret till en 16-årig pojke som han kommit i bråk med tidigare under dagen. Det handlade om en brinnande trasa i en hink med bensin.
Brottsoffret höll på att träffas av den brinnande hinken. Sex unga män var uppsatta som målsäganden i målet.

”Branden innebar fara för annans liv och hälsa och för omfattande förstörelse av annans egendom. Brottet borde bedömas som grovt eftersom det förelåg fara för flera människor och eftersom flera av de personer som utsattes för fara var unga personer. Brottet borde vidare bedömas som grovt med hänsyn till brottets utförande”, ansåg Kammaråklagare Linda Schön

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook