Eksjö Höglandet Nässjö Toppnyheter

MORDET I ANNEBERG: TRE BARN ÅTALAS


Tre personer åtalas i ärende om bland annat grov mordbrand och mord i Anneberg, Nässjö.

Kammaråklagare Heléne Thomasson har i dag åtalat två pojkar och en flicka för bland annat ofredande, grov stöld, skadegörelse, grov mordbrand och mord.

De åtalade är födda 2003 och 2004. Den 1 februari i år började, enligt åklagarens gärningsbeskrivning, de tre ungdomarna att trakassera en kvinna på en buss mellan Eksjö och Anneberg. De följde därpå efter kvinnan till hennes bostad och trakasserierna stegrades vartefter dagen gick. Det slutade i mordbrand.

– Kvinnan som förföljdes och trakasserades i ett utdraget händelseförlopp fick sätta livet till när en av de åtalade tände eld i bostaden. Ingen av de övriga varnade de som var i fara eller larmade brandkår och därför åtalar jag dem även för brott mot lagen för skydd mot olyckor, säger kammaråklagare Heléne Thomasson i ett pressmeddelande.

Åklagaren har också avslutat den utredning som startades i samband med händelserna i Anneberg enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

– Vi har parallellt med förundersökningen utrett om en minderårig flicka på något sätt kunde misstänkas vara delaktig i mordbranden och mordet. Men det finns inte några sådana misstankar kvar och utredningen har därför avslutats, säger kammaråklagare Heléne Thomasson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook