MORDET I VETLANDA: Kommunen gjorde inget fel | Höglandsnytt
Höglandet Toppnyheter Vetlanda

MORDET I VETLANDA: Kommunen gjorde inget fel

Vetlanda kommuns utredning efter mordet och mordförsöket i februari blev under onsdagen offentliggjord.

En ung kvinna bosatt på ett kommunalt boende i centrum av Vetlanda mördades och hennes syster utsattes för mordförsök. En granne sitter häktad misstänkt för mord.

Vård- och omsorgsförvaltningen har utrett händelsen och konstaterar att det fanns problem, men inte i sådan omfattning att det krävde fler åtgärder än de som förvaltningen genomfört.

”Det är en tragisk händelse som sätter djupa spår. Vår utredning visar inte på några felaktigheter i rutiner eller i ageranden under händelsedygnet”, säger Marianne Karlsson, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, i ett nyhetsmeddelande.

Rapporten tar upp de störningar som funnits redan innan mordnatten och vad som gjorts från kommunens. Det fanns problem, men inte i sådan omfattning att det krävde fler åtgärder än de som förvaltningen genomfört, anser kommunledningen.

– Mitt uppdrag har varit att titta på hur vi har agerat i ärendet, utifrån lagstiftning, rutiner och riktlinjer. Med det som bakgrund bedömer jag att vi gjort allt vi kan, säger Peter Sjöstrand, socialt ansvarig samordnare på vård- och omsorgsförvaltningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook