Jönköping Jönköpings län

MORDFÖRSÖK – Hela gänget frikänns, ingen har vågat vittna

Frikännande dom för skottlossningen i Värnamo

Jönköpings tingsrätt har frikänt fyra 20-åriga män för försök till mord vid en skottlossning i centrala Värnamo den 10 januari 2019. Två av männen döms för narkotika- och dopningsbrott.

Vid en skottlossning under en biljakt på Malmövägen i centrala Värnamo besköts en bil med sju skott som träffade bland annat rygg- och nackstödet. Ingen person blev skadad vid skottlossningen. Gärningen ska enligt åklagaren ha haft samband med en uppgörelse mellan olika rivaliserande gäng.

Tingsrätten frikände samtliga för försök till mord eftersom det inte har gått att bevisa vilka personer som befann sig i bilen när skotten avlossades.

Den bevisning som åklagaren har presenterat under huvudförhandlingen bygger på en rad indicier som i vissa delar är försvårande för de tilltalade i målet men det som framförallt saknas är bevisning som binder dem till brottsplatsen vid tidpunkten för skottlossningen.

Varken målsäganden eller vittnen har pekat ut dem som gärningsmän och något vapen har inte anträffats. Tingsrätten har funnit att bevisningen i en samlad bedömning inte räcker för en fällande dom. 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook