Nässjö Toppnyheter

Mordförsök i Bodafors – knivhuggen fem gånger

En man åtalas nu vid Eksjö tingsrätt och är misstänkt för knivhuggningen på Bodaforsdagen i september. Brottsoffret måste vårdas på sjukhus efter knivhuggningen som inledningsvis rubricerades som grov misshandel och därefter dråpförsök. I stämningansökan till Eksjö tingsrätt handlar det nu om försök till mord.

Polisen larmades vid 14-tiden under Bodaforsdagen till ett våldsbrott utomhus på Parkgatan.
En 29-årig man bosatt i Bodafors men medborgare i ett utomeuropeiskt land greps på platsen.
En pojke är brottsoffret och blev knivhuggen fem gånger, enligt åtalet. Pojken kunde lämna Höglandssjukhuset efter några timmar.

”Den åtalade har försökt döda brottsoffret genom att utdela flertalet knivhugg mot hansrygg och rispande eller skärande våld mot
hans huvud och hals. Av våldet åsamkades brottsoffret fem knivhugg i ryggen samt sårskador i nacken och på huvudet, vilket föranlett smärta och ömhet. Fara för att brottsoffret skulle berövas livet har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter. Den åtalade har genom sitt agerade visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda kniv flertalet gånger mot vitala delar av kroppen”, anser Kammaråklagare Eleonora Dufva.

Minst tre vittnen finns till våldet. Polisen har också tagit kniven i beslag. Den åtalade mannen ska också ha haft blodiga kläder när han greps.

29-åringen har suttit anhållen och häktad sedan brottet.
Rättegången kommer att tolkas till två olika språk.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook