Nyheter

Mordförsök i natt


Två män 38 och 47 år gamla är gripna sedan natten till idag tisdag misstänkta för försök till mord på en man i 50-årsåldern i Ödeshög.

Kl. 19.22 larmades polis och ambulans till en adress på Järnvägsgatan i Ödeshög. Detta med anledning av att en man i 50-årsåldern blivit slagen av en misstänkt gärningsman med ett tillhygge i huvudet med kraftiga skador som följd.
Målsäganden ska även ha blivit slagen i ansiktet av en annan misstänkt gärningsman med ett mindre tillhygge.
Målsäganden fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping där han har opererats under natten och har under tisdagsmorgonen varit vid medvetande. De båda misstänkta som hade lämnat brottsplatsen kunde gripas ganska omgående efter att de lokaliserats till en lägenhet i närheten.
De tre männen är bekanta med varandra sedan tidigare och de två misstänkta är kända av polisen sedan tidigare, dock inte för grövre brottslighet.
De har båda lagts in för tillnyktring och kommer att höras om händelsen så snart det är möjligt.
En av de misstänkta männen vårdas på sjukhus för en skada som uppkommit i samband med misstänkta mordförsöket.
Upprinnelsen till händelsen är ännu inte helt klarlagd men någon typ av hårdare ordväxling har skett mellan målsäganden och de bägge misstänkta männen innan slag utdelats. Händelsen har utspelat sig utomhus.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook