Debatt

Mörkret sänker sig över Vetlandas stadshus

Nu får man efterdet oväntade valresultatet i Vetlanda, med en oväntad stor framgång för Vetlanda Framåtanda, med olust uppleva hur det konstlade triumviratet socialdemokrater, moderater och center, vill misshandla oppositionen

Triumviratet vill nu utestänga den från direkt inflytande genom att beröva den en berättigad presidiepost.

 

Hittills har oppositionen innehaft posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Nu erhåller enligt uppgift oppositionen inte någon presidiepost utan får agera endast som opposition. Oppositionen ska alltså inte längre få delta i presidieöverläggningar utan endast i efterhand informeras, en information, som kan bli både vinklad och gallrad.

 

Att de som makten haver blir blinda av maktfullkomlighet gagnar inte medborgarna. Nog ska väl oppositionen, vilken den nu än blir, kunna tillföra verksamheten nya, friska idéer och förslag, som gagnar m ed borgarna.

 

Noteras bör, som ett bevis för majoritetens egen vinning, konstateras, att den utökats med en kommunalrådstjänst under det att oppositionen reducerats från 0,6 till 0,5 tjänst. Allt går i samma riktning. Nog borde väl majoriteten inte drunkna i egoism och tänka på en rättvis behandling av dem utanför den direkta makten.

 

Tecknar en ytterst besviken socialdemokrat

 

BERTIL NILSSON

Landsbro

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook