Nyheter Vetlanda

Motorsågstjuvar sätter skräck i Vetlanda kommun

Ännu fler inbrott hos lantbrukare i Kvillsfors- och Korsbergatrakterna har inträffat nu i veckan Totalt rör det sig nu om ett tiotal inrapporterade fall och de turnerande tjuvarna sätter nu skräck i bygden. En lösning kan vara att polisen ökar sin patrullering i området.

Natten till igår tisdag bröt sig tjuvar in i en maskinhall på ett lantbruk i Kvillsforstrakten. Där  stal man sedan bland annat ett par motorsågar och en röjsåg. Gårdsägarna upptäckte stölden på morgonen när en kärra de äger låg i ett dike nära ladugården. Troligtvis har tjuvarna använt kärran för att transportera stöldgodset. Själva har de parkerat en bit ifrån ladugården för att inte väcka uppmärksamhet. Det rör sig ändock om fräcka tjuvar eftersom bostadshuset bara ligger ett par hundra meter från ladugården.

Samtidigt gjordes inbrott i en bod hos en annan lantbrukare i Kvillsforstrakten. Ägaren fick telefonsamtal från grannen där också inbrott gjorts. Det visade sig att, liksom tidigare, motorsågar stulits.
Under samma natt har också inbrott gjorts i en låst ladugård i Korsbergatrakten där har förutom motorsåg också däck på fälg stulits.
Enligt polisens presstalesman Göran Gunnarsson kan en lösning på stöldvågen vara ökad patrullering från polisens sida och fler kontroller.
Stöldvågen har pågått sedan förra veckan.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Polska bilar synliga på nätterna. Vi är många som har våra misstankar och vet var dessa bor också f den delen. Verkar som skogsföretaget som anställt dem inte betalar tillräckligt i lön.

Kommentarer avstängda