Jönköpings län Nyheter

Mp slår tillbaka – vill inte avskaffa reseavdrag

Miljöpartiet vill inte alls avskaffa reseavdraget som främst gynnar storstadsbor, menar riksdagsledamot Mats Pertoft (mp) och slår tillbaka mot Jönköpingspolitikern Magdalena Andersssons (m) utredning och debattinlägg.

Mats Pertoft menar i ett debattinlägg i GP att dagens reseavdragssystem missgynnar låginkomsttagare på landsbygden och istället gynnar höginkomsttagare kring storstäderna, där de flesta avdragen görs. Enligt Magdalena Andersson skulle invånare i Jönköpings län drabbas hårt om reseavdraget försvunne.
Mats Pertoft slår tillbaka med en egen utredning, beställd av riksdagen, som visar att de största reformerna sedan Alliansregeringen vann valet 2006 har kraftigt gynnat Stockholm på bekostnad av övriga landet.
”Förändringar i sådant som förmögenhetsskatt och a-kassa har gett mer till Stockholms län än något annat län. Skattesänkningarna och försämringarna i trygghetssystemen har också vidgat klyftorna mellan stad och land. Vi är mycket bekymrade över att alliansregeringen låtit stad och land glida isär på detta sätt”, säger Mats Pertoft i sitt debattinlägg och för fram sitt partis förslag med sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag, stöd till offentlig service i glesbygd och mer tågtrafik som landsbygdsgynnande.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook