Mp: "vi har ändrat oss i skolfrågan i Nässjö" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

Mp: ”vi har ändrat oss i skolfrågan i Nässjö”

”De fakta som vi fått ta del av har visat att Centralskolan bör bevaras”, skriver Etelka Huber (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Bo Zander (s) anklagar oss i Radio Jönköping i dag för falskspel, med anledning av att vi tidigare hade en gemensam skrivelse med moderaterna där vi ville utreda möjligheten till att lämna en av grundskolorna i tätorten.

Visst Mp har ändrat sig i skolfrågan. Vi har inte samma uppfattning som moderaterna längre. Vi har satt oss in i alla uppgifter och remissyttrande/svar som lämnats in under utredningstiden. Faktaunderlag har gjort att vi ändrat oss. Är det falskt?

Eller är det så att förespråkarna av liggande utredningsförslag med Bo Zander och Karlgren (m) i spetsen är ansvarslösa. De försöker driva igenom en undermålig utredning som saknar beskrivning av hur måluppfyllelsen bland elever ska bli högre, som saknar ekonomiska förutsättningar, som saknar konsekvensbeskrivning och en organisationsskiss. Elementära och fundamentala uppgifter. Att utan detta ändå försöka driva igenom skolstrukturutredningen är ansvarslöst och inkompetent. 220 miljoner av skattebetalarnas pengar, som detta handlar om, kräver en mer genomlyst och genomarbetad utredning.

Etelka Huber (mp), gruppledare Nässjö, regionordförande Jönköpings län

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Mp är fantastiska då det gäller att vända kappan efter vinden. Mp:s syn på lånsiktighet sträcker sig ca en vecka.

 2. Då hade jag alltså rätt när jag i ett annat inlägg påstod just detta och Rickard Salander förnekade detsamma. Förtroendet för dig RIckard blev inte precis större av det här.
  Kan bara konstatera att det nu återstår 3 partier med förtroende i skolfrågan i Nässjö. Nämligen Sveriedemokraterna, kristdemokraterna och safe. Övriga är förbrukade.

  1. Det gjorde jag inte alls. Jag sa att vi inte ville lägga ned central. Det som stod i den skrivelsen var att det skulle utredas att ha en skola i centralorten. Det var en skuggbudget, för 1,5 år sedan. Sedan dess har vi lagt en budget där det inte finns med ngt om skolor. SDS förtroende är minimalt eftersom de inte har engagerat sig ngt mer än att stödja folkomröstningskravet. Jag har även yrkat på återremiss i bu-nämnden. Dessutom hade vi ju ingen aning om hur skolutredningen såg ut förrän den presenterades. Det är ju ganska mkt mer än Centralskolan i utredningen att ta ställning till. Vi kommer att fortsätta jobba in i kaklet för att få till stånd en folkomröstning.

 3. I miljöpartiets budget från 2012 fanns det stora satsningar i skolan med, men inte någonting om att ngn skola i centralorten ska läggas ned. Det är också den budgeten som gäller. Det vet Bo Zander om, men försöker flytta fokus när han märker hur stort missnöjet är med nuvarande utredning. Det är anmärkningsvärt lågt agerat av ett kommunalråd. Men Han är på väg att släppa igenom en högst undermålig utredning. Det är vad som kommer att stå skrivet i historieböckerna om olyckan är framme. Låt oss få till stånd en folkomröstning och skicka förslaget på återremiss. Nässjös framtid förtjänar bättre än detta förslag!

 4. Det visar väl bara vilket kasst förslag det är när ett av partierna som drog igång utredningen har ändrat sig när de har fått ta del av fakta och remissyttrande. Hoppas de övriga partierna inser det med och förpassar förslaget dit det hör hemma, i papperskorgen.

 5. Det visar väl bara vilket kasst förslag det är när ett av partierna som drog igång utredningen har ändrat sig när de har fått ta del av fakta och remissyttrande. Hoppas de övriga partierna inser det med.

 6. Folk kan väl inte vara så dumma att dom röstar på mp, det mest verklighets frånvarande partiet!

 7. Vad har det inlägget med sakdiskussionen att göra Tommy? Tycker att vi är väldigt verklighetsförankrade i vår politik och ambition att skapa ett mer hållbart samhälle, ekologiskt, humanistiskt och hållbart. Men ska man föra resonemang på den nivån, så blir det mest sandlåda av det hela.Det är synd!

Kommentarer avstängda